Aanvullende schriftelijke vragen SGP-Houten over het windpark in Houten

 In Nieuws, Schriftelijke vragen

SGP-Houten heeft vragen over een mogelijke verplaatsing van één van de windmolens uit windpark Houten. Bij de start van de mediation is gezegd, dat alle opties open lagen en onderzocht konden worden. Eén van de uiterste opties was het windmolenpark afbreken en elders opbouwen. Dit werd als niet realistisch bestempeld met als belangrijkste argument dat verplaatsing van één paal al meer dan drie miljoen euro zou kosten. Kosten zouden vooral betrekking hebben op mislopen van subsidie. SGP-Houten heeft meerdere keren aangedrongen op het onderzoeken van deze optie, maar deze is steeds van de hand gewezen als niet realistisch. SGP Houten heeft echter kennis genomen van de mogelijkheid die de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) biedt voor subsidiebehoud bij verplaatsing van een windmolen, zie de bijlage bij deze vragen.

Wij hebben de volgende vragen:

  • Heeft het College geverifieerd of het mislopen van subsidie een vaststaand feit is bij verplaatsing?
  • Bent u bekend met de ontheffingsmogelijkheid van RVO?
  • Waarom is deze informatie niet verstrekt tijdens het mediation traject?
  • Wij vragen het college aan te geven of de gemeente Houten aan de voorwaarden voor de ontheffing zou kunnen voldoen, en welke argumenten hiervoor van belang zijn.
  • Als de mogelijkheid tot ontheffing bestaat zien wij ook graag een omschrijving van het scenario en een kostendoorrekening.

Pascal Ooms

Raadslid SGP-Houten

De antwoorden van het college.

Aanbevolen

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Start met typen en druk daarna op enter

Woningbouw Goyouderen