Amendement: Recreatie Tull en ’t Waal

 In Amendementen
 
 

Raadsvoorstelnummer: 2014-083

(agendapunt nr/ voorstel nr. op agenda raad)

 

Onderwerp: Programma Ruimte

 

 

De raad van de gemeente Houten in de vergadering bijeen d.d.: 10   februari 2015

 

.

 

Ondergetekende(n) stelt/stellen de volgende aanpassing voor:

 

Het ontwikkelgebied Recreatieve ontwikkeling Tull en ’t Waal

als volgt aan te passen:

 

·       Geheel in lijn met eerdere plannen voor het gehele gebied dienen de terreinen van het recreatieschap de Stichtse Groenlanden te worden ontwikkeld tot een locatie van een hoge kwaliteit flora en fauna. Het gebied dient zo veel mogelijk te worden ontsloten en toegankelijk te worden gemaakt voor individuele recreatie als aanvulling op de reeds aangelegde recreatieplas.

·       Wandelen, fietsen en watergebonden geluidsarme ontspanning zijn de kenmerken van het gebied.

·       Verdere uitbreiding verblijfsrecreatie, grootschalige evenementen en bijeenkomsten met visuele, auditieve ondersteuning worden niet toegestaan.

·       Binnen deze bandbreedte kan de concrete invulling worden gegund aan bij voorkeur lokale ondernemers . Er is ruimte voor horeca activiteiten, indien deze, de bovengenoemde activiteiten ondersteunen en geen geluids- en verkeersoverlast veroorzaken.

 

 

 

Toelichting:

 

Het mag als bekend worden verondersteld dat geheel Tull en ’t Waal de ontwikkelingen rondom het dorp met belangstelling volgt. Er is op dit moment geen draagvlak voor (grootschalige) activiteiten.

Om die reden zijn deze niet gewenst. De Stichting Leefbaarheid is op dit moment in gesprek met de gemeente. De huidige uitgangspunten zoals opgenomen in het programma Ruimte dragen niet bij aan draagvlak in Tull en ’t Waal in het algemeen en de Stichting in het bijzonder.

 

 

Ondertekening en naam: Gijs van Leeuwen (SGP)

 

Aanbevolen

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Start met typen en druk daarna op enter