Motie subsidie Ouderenbonden, Oranjeverenigingen en Comité 4-5 mei

 In Moties
Voorstel Nr.: 2011-037
Onderwerp: Subsidie Ouderenbonden, Oranjeverenigingen en Stichting 4 en 5 mei
 De raad van de gemeente Houten in de vergadering bijeen d.d. 23 juni 2011:- gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders 2011-037;

– gehoord de besprekingen in het RTG van 9 juni 2011;

Overwegende dat:

  • het niet wenselijk is dat de ouderenbonden, Oranjeverenigingen en stichting 4 en 5 mei, die met een (relatief) geringe bijdrage van de gemeente moeten werken, worden gekort in hun budget.
  • het maatschappelijk belang van de ouderenbonden en de door haar ontplooide activiteiten (educatie, voorlichting en hulp) bijdragen aan het welbevinden van een steeds groter wordende groep Houtenaren.
  • de activiteiten van de Oranjeverenigingen en Stichting 4 en 5 mei ten dienste staan en gericht zijn op de gehele Houtense samenleving, van jong tot oud.     

      Roept het college op:

–    bij de inzet om te komen tot één gezamenlijke subsidieverstrekking voor de ouderenbonden en Oranjeverenigingen en Stichting 4 en 5 mei bij de afwegingen van de perspectiefnota 2013 financieel te waarderen voor het maatschappelijk beriek van hun activiteiten;

–    de beoogde bezuiniging bij voorkeur te halen uit subsidieverstrekkingen die een minder breed bereik hebben binnen de totale Houtense samenleving.

 Aldus vastgesteld in de openbare vergadering van de raad van de gemeente Houten van 23 juni 2011.
Ondertekening en naam indiener:Gijs van LeeuwenSGP                
Aanbevolen

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Start met typen en druk daarna op enter