Amendement: Wegwijzer – Den Oord

 In Amendementen
 
 

Raadsvoorstelnummer: 2014-083

(agendapunt nr/ voorstel nr. op agenda raad)

 

Onderwerp: Programma Ruimte

 

 

De raad van de gemeente Houten in de vergadering bijeen d.d.: 10   februari 2015

 

.

 

Ondergetekende(n) stelt/stellen de volgende aanpassing voor:

 

 

De tekst op pagina 14/15 van het Programma Ruimte 2015 aan te passen naar (wijzigingen ten opzichte van de huidige concept-tekst zijn onderstreept):

 

De herontwikkeling van de locatie Wegwijzer / Den Oord leent zich voor het leveren van een bijdrage aan het tekort aan levensloopbestendige woningen voor ouderen, mogelijk in combinatie met starterswoningen voor jongeren in Houten Noord. Een woningbouwprogramma met een sociaal segment is een mogelijkheid. De maat en schaal is passend in de wijk, maar de nieuwe ontwikkeling mag wel onderscheidend zijn in zowel woonconcept als vormgeving en de ontwikkeling moet energieneutraal worden gebouwd. Hoogbouw, detailhandel en horeca zijn uitgesloten. Betrokkenheid van stakeholders, waaronder de toekomstige bewoners van deze ontwikkeling en de huidige buurtbewoners is een must.

 

 

Toelichting:

 

De gemeente heeft de omwonenden eind 2013 uitdrukkelijk verzocht zich te organiseren zodat zij een goede gesprekspartner kunnen zijn in het proces van transformatie.

De bewoners hebben in 2014 al een grove voorzet gegeven voor een passende ontwikkeling die strookt met de huidige inrichting en kansrijk is om een goede bijdrage te leveren in het tekort aan levensloopbestendige woningen voor ouderen. De formulering in de huidige tekst doet geen recht aan de inspanningen van de omwonenden en zij herkennen zich op onderdelen niet in de uitgangspunten.

Zo’n foute start moeten we niet willen.

 

 

Ondertekening en naam: Gijs van Leeuwen (SGP)

 

Aanbevolen

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Start met typen en druk daarna op enter