Betaalbare woningbouw Schalkwijk

 In Nieuws

‘Bouw vooral betaalbare woningen in Schalkwijk’, deze oproep deden SGP en D66-Houten, met ondersteuning van de gehele Houtense raad.  Woordvoerder Ben van der Werf van Initiatiefgroep Betaalbaar Wonen in Schalkwijk is blij met het genomen besluit. ‘Schalkwijk krijgt nu de kans om betaalbaar te bouwen!’

Complex plan
Voor het Schalkwijkse eiland is een groot plan gemaakt, om te komen tot een uitruil van landbouw kavels, verplaatsen van een agrarisch bedrijf, en bouw van woningen. Voordelen van het plan zijn beter een landschapsbeheer, een duurzamere landbouw, minder vervoersbewegingen op de Lekdijk, en een grotere leefbaarheid van het dorp Schalkwijk.

Woningbouw
De meeste woningen zullen gebouwd moeten worden in de zogenaamde ‘Grote Driehoek’. Dat is het gebied, tussen het dorp Schalkwijk en de brug naar Houten. In de Grote Driehoek mogen van de provincie maximaal 250 woningen gebouwd worden. Schalkwijkers pleiten voor betaalbare woningen voor jongeren, jonge gezinnen en ook senioren. Onderhandelingen met de grondeigenaar en projectontwikkelaar geven nog geen duidelijkheid over het aantal woningen dat daadwerkelijk gebouwd zal worden, en de type woningen.

Inzet SGP en D66
De realisering van betaalbare woningen moet de hoogste prioriteit krijgen, vinden SGP- en D66 Houten. Een voorstel werd unaniem aangenomen door de Houtense raad. Onderhandelingen over aantal woningen en type woningen, zullen starten na behandeling van de vergunningaanvraag voor een nieuw agrarisch bedrijf op locatie de Trip.

Klik hier om de motie betaalbaar bouwen Grote Driehoek in Schalkwijk te lezen.

Recente berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Start met typen en druk daarna op enter