Bijdrage raad door Pascal Ooms

 In Nieuws

Lees hieronder de raadsbijdrage van Pascal Ooms over het bedrijfsgebouw Houtens Hart en de motie over Turkije:

Houtens Hart

Een bouwplan uit 2017 voor bedrijfswoningen op het bedrijfsgebouw Houtens Hart, ligt weer voor bij de gemeenteraad van Houten.

SGP Houten is kritisch over dit plan:

  • Over het algemeen vinden wij mengen van werken en wonen geen goed idee. Vroeg of laat geeft dit gedoe. Dit moet je eigenlijk niet willen;
  • Het is een beetje rommeltje bij elkaar. Een bezinestation, een tuincentrum, woonwerk huizen, flexwoningen voor statushouders, en dan nu nog bedrijfswoningen op een bedrijfsgebouw;
  • Bedrijfswoningen geven eigenaar wat voordelen, en mogelijke werknemers, maar geeft niet perse kansen voor Houtenaren;
  • Het voelt ook een klein beetje als legitimering van illegale bewoning;
  • Daar komt dan nog gebrekkige inspraak van omwonende bij;
  • En dan de wens van de SGP om de Schaft te gebruiken voor woningbouw, en te kijken of juist de Doornkade een impuls kan krijgen vanuit verplaatsen van bedrijven van de Schaft. Hier nu bedrijfswoningen toestaan, maakt een toekomstvisie alleen maar lastiger, want je legt dit zeker 30 jaar vast, nemen wij aan.

En toch gaan wij niet tegenstemmen. Nogmaals niet dat wij dit een mooi of goed plan vinden. Nee. Ik citeer: ‘Het toestaan van bedrijfswoningen aan de Korte Schaft 21 en 23 past binnen de in 2016 opgestelde ‘Beleidsnota ontwikkeling de Schaft’.

Je kunt initiatiefnemers niet verwijten een initiatief voor bedrijfswoningen te maken, als dat in lijn met het officiële beleid is. De betrouwbaarheid van de overheid, wijzigen van regels tijdens het spel, komt maar al vaak voor. En dat is niet wat de SGP goed vindt. Dus wij zijn van plan in te stemmen, maar niet omdat wij het een goed plan vinden, maar omdat onze eigen betrouwbaarheid op het spel staat.

Wel hebben wel vraag aan wethouder: zouden wij de visie uit 2016, de Beleidsnota ontwikkeling de Schaft, kunnen terugtrekken, of kunnen opschorten, totdat er een nieuwe visie is? Het lijkt ons niet wenselijk dat er nog meer ontwikkeling in dit gebied komt, die wij eigenlijk niet willen.

Heeft u instrumenten om terughoudend te kunnen zijn met woon/werk voorstellen voor bedrijventerrein de Schaft, totdat er een nieuwe visie ligt?

Turkije/ Syrië

Heftige beelden komen uit Syrië en Turkije. Ze komen heel dichtbij. Het leed is heftig. Leed dat niet alleen ver in Syrië en Turkije is, maar ook in Houten dichtbij voelbaar

Mijn dochter is taalmaatje van een Syrische mevrouw in Houten, en haar familie komt uit het getroffen gebied. Ze had een hele dag gehuild. Telefoon altijd bij de hand voor nieuws. Zo raakt het nieuws ons niet alleen via beelden, maar ook via nieuwe inwoners van Houten. Als SGP zien wij zo’n ramp ook wel als appel op ons. Dat wij het leven niet in de hand hebben. Dat het ons tot nadenken moet stemmen. Waarom leven we, en wat doen we met ons leven? Leven we puur voor onszelf, of zien we nog naar elkaar om? Dat zijn de redenen voor steun van deze motie slachtoffers aardbeving. Dank voor indiening hiervan.

Recente berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Start met typen en druk daarna op enter