Bijdrage SGP in de raadsvergadering van 21 maart 2017 over de Communicatievisie

 In Nieuws

Inderdaad, communicatie is van ons allemaal. Tijden zijn veranderd. De visie beschrijft dat goed, de SGP kan zich vinden in zowel de beschreven visie als de genoemde ontwikkelpunten. En ook complimenten voor intensieve participatietraject vooraf.

 

Verbeterpunten als bouwen aan vertrouwen, en het voeren van de dialoog zijn uiterst relevant. En ook recente voorbeelden geven aan dat hier nog een wereld te winnen is. Burgers die zich niet gehoord en serieus genomen voelen. En nee, goed naar iemand luisteren betekent inderdaad niet altijd dat je het met iemand eens bent. Dat hoeft en kan ook niet. Maar de SGP heeft de afgelopen tijd diverse dossiers langs zien komen waar inwoners zich onvoldoende gehoord en serieus genomen voelden. Ik denk bijvoorbeeld aan Den Oord, windpark Houten, het buitenzwembad en de koopzondagen. Visie is één, maar gedrag, handelen is twee. Wij blijven het volgen.

 

Nog twee vragen:

  • U geeft aan na de ambtelijke fusie met Wijk bij Duurstede en de gemeenteraadsverkiezingen te willen bezien of de visie bijstelling behoeft. Waar denkt u dan aan?
  • U noemt in het stuk ook Argu. Argu is een experiment, onze indruk is dat het niet aan de verwachtingen voldoet. Leidt dit tot het stoppen met Argu?

 

De SGP wenst het college veel succes bij het uitvoeren van de communicatievisie.

 

Wouter van den Berg

Recente berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Start met typen en druk daarna op enter