College Houten zet vol in op Houten-Oost en wil geen windmolens nabij toekomstige bouwlocaties

 In Nieuws

Lobby rondom planvorming Houten-Oost heeft concrete resultaten opgeleverd, blijkt uit antwoorden op schriftelijke vragen van SGP-Houten. Daarnaast zet het college van Houten richting provincie in op geen windmolen plaatsing in de gebieden nabij toekomstige woningbouwlocaties als Houten-Oost en plan Kerkzicht in ’t Goy.

Concrete resultaten planvorming Houten-Oost
Houten Oost is opgenomen in de Ruimtelijk programmatische verkenning Regiopoorten. De Provincie ziet het liefst verstedelijking ontstaan rondom regiopoorten. Opname van Houten-Oost is hiermee een belangrijk aanknopingspunt.
Houten Oost is ook opgenomen in het laatste bod van de U10 richting Provincie. Houten Oost is daar benoemd als kansrijke locatie om versnelling aan te brengen in de woningbouwopgave.

Op 13 maart 2023 is de Woondeal 2023-2030 ondertekend door Rijk, provincie, U16- gemeenten en de corporatiekoepel RWU. Hierin zijn afspraken gemaakt over het aantal toe te voegen woningen in de periode 2022-2030. Tot het voorjaar van 2023 zijn door de gemeente Houten nog geen concrete woningaantallen opgenomen omdat de aantallen per deelgebied nog onvoldoende duidelijk waren. In een brief van het college aan de medeondertekenaars van de Woondeal is benadrukt dat het realiseren van de ambities in Houten alleen mogelijk is als er in Houten-Oost gebouwd kan worden.

 

Recente berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Start met typen en druk daarna op enter