Collegeprogramma 2022-2026: SGP-Houten is een tevreden partij

 In link-in-bio, Nieuws

SGP-Houten is blij met het collegeprogramma. Bewonersparticipatie voorop, actie voor sterk buitengebied en dorps bouwen in Houten-Oost, zijn zomaar wat belangrijke punten voor ons die in het collegeprogramma staan. Wij wensen het college en de ambtenaren veel wijsheid, maar ook plezier toe bij de uitvoer van het collegeprogramma. Wij bidden voor de vrede en welzijn van Houten, en hopen dat bewoners en instellingen door de gemeente, steun ervaren en zich meegeteld.

 

Moties en toezeggingen

Tevreden fractievoorzitters: v.l.n.r. Eef Stiekema (VVD), Willem Zandbergen (ITH), Marian Aanen (NatúúrlijkHouten), Pascal Ooms

Luisteren naar bewoners, maar ook verbinding zoeken met andere partijen. Door veel voorstellen van de oppositie te steunen, hebben we geprobeerd om te laten zien dat we de dialoog een belangrijk thema vinden. Maar liefst tweeëntwintig moties en amendementen zijn aangenomen, en maar vijf zijn niet verworpen. In herinnering roepende, bij de start van het vorige college, werd bijna geen enkel voorstel van de oppositie gesteund.

 

Onze eigen motie over biodiversiteit werd aangenomen. In deze motie word gevraagd aan de wethouder om uit te werken op welke wijze de Klankbordgroep Biodiversiteit betrokken wordt. Met ander woorden, wij willen de samenleving een stem geven bij biodiversiteitsplannen en hun kennis gebruiken. We kregen van de wethouder ook nog een toezegging om woonwensenonderzoeken uit te laten. Geen grotere dure onderzoeken, wel zogenaamde flitsonderzoeken. Kort en duidelijk. Niet alleen maar trendonderzoek naar woonwensen, maar echt mensen vragen wat ze willen. Bijvoorbeeld aan ouderen, zodat zij met gerust hart vaak mooie grote woning achterlaten.

Zondagsrust

Als laatste oproep tijdens onze bijdrage deed Pascal Ooms de oproep om soms wat rustiger aan te doen? Op de zondag bijvoorbeeld, door er misschien weer een dag van bezinning van te maken, vrede, omzien naar elkaar en gewoon genieten van onze omgeving en elkaar. “Ik ga er vanuit dat het college zich concreet inspant om de activiteiten op zondag te beperken.” De wethouder heeft aangegeven dat de activiteiten voor iedereen in Houten bereikbaar moeten zijn, en heeft toegezegd dat hij daarom ook wil kijken naar de activiteiten die de gemeente zelf op zondag organiseert.

Bekijk de gehele bijdrage van Pascal Ooms:

Recente berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Start met typen en druk daarna op enter