Column: Aandelen en meer………..

 In Columns

Gijs moet de aandelen in. Er zijn betrouwbare vrienden die mij dat adviseren.  Je bent gek als je nu je spaarcentjes niet de gelegenheid geeft om uiteindelijk flink te renderen. Immers, de rente-rust-rekeningen leveren geen droppie op. Je spaarcentjes worden qua percentage ingehaald door de inflatie. Je lijkt wat te winnen maar je verliest door de geldontwaarding. Dom, dom ,dom, om dat zo te laten. Nu instappen, wat geduld hebben …. en kassa over een jaar of 15. Ben je aan je pensioen toe (hoewel……).  Een cursus gelukskunde is overbodig. De AEX is lekker laag. Misschien zakt het nog wat maar het is zekerder dat het over 15 jaar veel meer is, dan dat het (veel) minder is.  Er zijn voldoende betrouwbare partijen die zich al adviserend over je spaarcenten willen ontfermen.

Je geld in goud stoppen is niet verstandig want dat spul staat historisch hoog. Dat kan alleen nog maar naar beneden. Onroerend goed gaat ook niet goed. Dus: leg je overbodige centjes  vast in aandelen van betrouwbare fondsen als  Akzo-Nobel, de voedingsindustrie (want eten en drinken blijft men doen)  of telecom (booming business met al die IJfoons, IJpeds en blekberries , en wat niet al) zo houdt men mij voor. Spreid je risico’s en dan komt het goed. Men blijft mij voorhouden dat je met hèèèèl hard werken niet rijk kunt worden. Dat kun je alleen door te handelen, de beurs op te gaan, een bank of geldtransportwagen (helemaal weer in tegenwoordig) te overvallen, de wietteelt in te gaan of te erven. Verder zal zo ongeveer elke poging om rijk te worden stranden. Dus……..

Maar Gijs, die ooit door bijna dezelfde raadgevers, beste vrienden en betrouwbare adviezen zijn bijeengeschraapte spaarcenten (en denkt u nu niet dat dat er hèùl vèùl zijn)eerst op de Baan aandelen en later  op de IJslandse Icesave bank parkeerde kwam van de koude kermis thuis. Ook weer door dezelfde raadgevers, beste vrienden en betrouwbare adviezen geprikkeld, parkeerde ik de na drie maanden  uitgekeerde garantiecentjes van de toenmalige minister Wouter Bos, op een DSB rekening.  Als reden voerde men aan dat de gevestigde banken niet voor niets van die mooie kantoren bouwden.  Glas, marmer en glitter van onze centen zo klonk het. Niet doen. De West-Friese D. Scheringa Bank was lekker no nonsens en de rente niet verkeerd. Maar ook daar liep het niet goed af met mijn spaarcenten. Nu vragen familieleden aan mij adviezen. Waar ik mijn centjes heb staan: WANT DAN HALEN ZE DAAR GELIJK HUN GELD WEG. Zover is het al……

Met alle ervaringen en fantastische adviezen is Gijs dus al zo ver dat ie NIET naar de beurs gaat. Ik heb m’n spaarcenten  maar grotendeels opgemaakt. Dan kun je je er ook geen zorgen over maken.

Dat heeft onze gemeente ook met onze belastingcenten  gedaan. Maar net ff te rigoureus. Er is een flink tekort. Eerst van 7,5 miljoen. Nu komt daar in alle waarschijnlijkheid nog eens 3,5 miljoen bij. Wees dus niet verrast dat men dat tekort bij u komt weghalen.  Op ITH en SGP na houdt  iedere partij (los van wat er in de verkiezingsprogramma’s staat)  de mogelijkheid open om het geld bij u op te halen. Belastingverhoging en lastenverzwaring.  Ik ga maar weer sparen……

Gijs van Leeuwen

Aanbevolen

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Start met typen en druk daarna op enter