Column: Anoniem en meer…

 In Columns

Oef. Zoveel reacties op mijn vorige bijdrage (over de gewenste aansluiting op de A12), in deze op zich overbodige rubriek, waren bijna te veel voor mijn “inbox”. Vriendelijke, maar ook veel minder vriendelijke en anonieme reacties.

Leest u maar mee: (…) “De onvolprezen groene wegen in de gemeente Bunnik, die blijkbaar wat jou betreft geofferd mogen worden aan een stelletje vinex holbewoners met haast. Die zich met bloeddoorlopen ogen en waar hufterig à-sociaal gedrag door het groen van de gemeente Bunnik haasten om zo op tijd te kunnen klokken bij hun broodheer. Als diezelfde burgerl… een kwartiertje eerder opstaan en van huis vertrekken blijft er voor hun gedepriveerde grut straks toch nog een mooie landelijke omgeving over waar dat vinex-k…volk kennis kan nemen van alles wat bloeit en groeit en steeds weer boeit. Sorry Gijs maar ik kan het toch niet laten, Gijs je bent niet wijs.” Einde van het ingekorte anonieme bericht. Wat nog meer geschreven werd over mijn persoon en mede-inwoners is niet verantwoord om aan (jonge) lezers voor te schotelen. Omdat Bunnik alle ambassadeurs uit Houten heeft teruggeroepen, alle contacten heeft verbroken en verdragen m.b.t. de A12 heeft opgezegd, heeft de provincie vorige week het besluit genomen om, buiten Bunnik om, de procedure met betrekking tot de aansluiting op de A12 zelf ter hand te nemen.

Maar nu waar ik het ècht over wilde hebben. Het was een klein maar bizar berichtje in mijn courant. Bijna 20% van de veroordeelde (!!!) criminelen ontspringen de dans doordat justitie te laat is met het uitvoeren van de celstraf (verjaring) of omdat de crimineel gewoonweg onvindbaar is. Het waren er 11.000 in 5 jaar! Zeg maar zoveel inwoners als Bunnik en Odijk bij elkaar. Lopen dus nog gewoon vrij rond. Staan mogelijk achter u in de rij voor de kassa van de AH of C1000.

En maar bezuinigen. Ook op de politie. Ook voor bijvoorbeeld Houten voorspelt men een reductie op de politiecapaciteit terwijl er in Houten sinds 1993 (ja u leest het goed) geen personele groei meer heeft plaatsgevonden. Daarnaast is onze lokale veldwachterspost open op momenten dat u werkt en gesloten als u aangifte wilt doen. Groeigemeente? Jammer dan. En hoor ik daar geen burgers (terecht) klagen? Over criminaliteit, vandalisme en fietsendiefstal. Over het onfatsoen op straat! We rijden door rood, rijden te hard door woonwijken, smijten ons afval zo maar weg, maken lawaai terwijl verderop kinderen in slaap proberen te komen, spuiten idiote teksten op alles wat los en vast zit, steken auto’s in brand (zelfs ons Moluks Kerkelijk Centrum), rijden met een scooter de vouwen uit je broek, enzomeer. Terwijl veiligheid in de piramide van Maslow de tweede behoefte is van iedere burger. (na ademhalen, eten en drinken). Ons land verhuftert en welke politici steken hun nek uit dit tij te keren? Denk er aan als u straks op 3 maart (en straks ergens in mei/juni) weer een keuze kunt/gaat maken…?

Wees wijs stem …

Gijs van Leeuwen

Aanbevolen

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Start met typen en druk daarna op enter