Column: Bereikbaar…

 In Columns

Op de schaal van 1 tot 10 scoor ik qua bereikbaarheid een krap zesje. Daarmee is definitief vastgesteld: Gijs loopt achter. Hij twittert en wordfeudt niet en nog belangrijker, hij is onvindbaar op Facebook. Troosteloze boel dus. Inmiddels ingehaald  door zijn kinderen die, op diezelfde schaal, tegen een negen zitten. We kunnen geen gestuurd, ongelezen es.em.es, Whatsapp, twitter, i-meel of  feesboek bericht ongemoeid laten. Checken met grote regelmaat Nu.nl, Buienradar en ons banksaldo. En dat gaat bijkans 24 maal 7 door. Als je op visite bent, gezellig zit te eten of in een vergadering bijeen bent. Kortom: waar niet? Bijna 80 procent van de Nederlandse werknemers bekijkt buiten werktijd de zakelijke e-mail en reageert op zakelijke berichten. En zo kunnen we bijna nergens meer zitten, liggen, lopen, praten, eten of we reageren op digitaal aangewaaide berichten. Een soort chronische epidemie die er toe lijdt(!) dat ons contact met de gewone buitenwereld verwatert tot  digitale individualistische activiteiten. Ga zo door. Lekker gezellig…… Gijs je moet niet zeuren als je de ‘andere wereld’ niet bij kunt houden. Schrijf jij nu maar je columnpjes ……. . Oké. Maar u bent gewaarschuwd. Terug naar Houten.

Zo op de rand van 2012 naar 2013 weet Nederland weer waar Houten ligt.  Anne-Jan R.  wist door wat simpele muisklikken de kerstboodschap van Hare Majesteit de Koningin wat eerder uit te serveren.  De ME heeft met gepast geweld een houseparty beëindigd op de Peppelkade en daarbij 5 arrestaties verricht. Tot slot liep een deel van de veestapel van boer van Rooijen ,(Houtenser kan de naam niet zijn), na een stadswandeling van een kilometer of drie, te winkelen op het Rond om vervolgens een bommetje te maken in de Houtense stadsgracht. We hadden weer  voldoende stof om onder het genot van een “olie”bol de jaarwisseling door te komen. Maar nu we eenmaal met een pak maagzuurremmers en goede voornemens in 2013 zitten, weten we dat we dit jaar onze broekriem weer moeten aanhalen.  Die  beloofde 1.000 euro zakgeld van Rutte, zo is inmiddels gebleken, krijgen we er niet bij maar pakt ‘ie van ons af. En als we niet uitkijken zal Houten, wanneer men niet wil snijden in eigen uitgaven, zich ook weer storten op uw portemonnee.  En dat alles in een tijd waarin we toch al achteruit boeren. Ons koophuis wordt met de dag minder waard, ons pensioen loopt leeg en we moeten langer doorwerken. Bovendien  verdampen onze spaarcentjes door de lage rente en de hogere inflatie. Immers de geldontwaarding is 2,8 % en de rente van de veelbelovende Vlaams-Belgische Argentabank is 2,5 %.  Alle andere banken zitten er onder. Schiet niet op dus.

De bank die op dit moment de meeste groei doormaakt is de voedselbank. De 137 voedselbanken hebben 20% meer omgezet dan in 2011. Er zijn inmiddels bijna 100.000 gezinnen  die er gebruik van maken. De groeiende vraag geeft redenen genoeg om nog meer dan in 2012 om te zien naar diegene die hulp behoeven. Zijn we hiervoor “bereikbaar”?

 Ik wens u een gezegend,  gezond en goed 2013.

Gijs van Leeuwen

Recente berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Start met typen en druk daarna op enter