Column: De wind uit Lloret de Mar…

 In Columns

De Kopvoddentaks; (45 punten bij 3 keer letterwaarde) Wilderiaans voor hoofddoekjesbelasting (54 punten bij 3 keer woordwaarde) is natuurlijk een zot idee van onze blonde spraakmaker uit Venlo. Maar zijn kruistocht tegen Marokkaanse straatterroristen enzomeer doet het kennelijk goed in ons Holland. Virtueel boekt hij inmiddels de hoogste zetelaantallen. Twintig procent van de lezers van dit Groentje (dus uw buren van 5 huizen verderop) stemmen volgens de glazenbollenkijkers straks op de PVV van Wilders. En wat onze minister Van der Laan van de PvdA (verkoper van de bijna failliete Vogelaar wijken) ook roept: Wilders groeit als kool en de PvdA zakt steeds verder in het moeras van richtingloosheid en slecht leiderschap. Roepen dat Wilders geen oplossing heeft werkt ook niet (meer) want deze overheid loopt ook niet over van besluitvaardigheid op dat gebied. Qua daadkracht werd het toch al negatieve beeld nog eens versterkt door een artikel in een niet onvermaard dagblad dat melde dat een 15-tal probleemjongeren van Somalische en Marokkaanse afkomst in therapie waren gegaan in Lloret de Mar. Onder begeleiding van de politie en welzijnswerkers en dus voor het overgrote deel op kosten van de belastingbetaler. Volgens de deelnemers heeft zo’n reisje louterend gewerkt. Allemaal weer op het rechte pad. Waar een Spaanse wind al niet goed voor is. Als Wilders dit leest hoor ik em vanuit Venlo al roepen: “Als-die-wind-daar-zo-goed-is-laat-ze-daar-dan-allemaal-maar-blijven…”

Bij crimineel gedrag treden we niet op maar masseren we de ‘reljeugd’ met busladingen welzijnswerkers terwijl we weten dat onze medelanders uit het Marokkaanse Rif-gebergte een heel andere kijk hebben op gezagsverhoudingen.

In de jaren 70 en 80 van de vorige eeuw heeft de toenmalige overheid overigens zelf de weg geplaveid voor de ‘alles moet kunnen maatschappij’ met inderdaad geheel andere verhoudingen. Gezag was en is een vies woord geworden.

De dokter deed z’n witte jas uit en we noemen em tegenwoordig: Jan. Onze Hermandad mag je tegenwoordig is dit land legaal uitschelden. HULPverleners roepen zelf om hulp bij het uitoefenen van hun functie. Daarnaast moeten we in dit land voortdurend naar de grond turen omdat honden op je stoep sch……. Bij de minste of geringste vergissing in het verkeer krijg je een middelvinger toegestoken. Doen aan bumperkleven. Dringen voor bij de kassa en in de trein. Staan in de bus niet meer op voor tante Mien van 80. Nee, we doen doppen in onze oren, lezen de Metro of Spits, grazen uit een zak popcorn of M&M’s, vermoeien omstanders met waarzinnige ringtones of voeren luidruchtige mobiele conversaties over de meest bizarre onderwerpen en de wereld om ons heen…..die bestaat ff niet meer. Van Leeuwen je slaat (weer) door. Je bent 50 jaar te laat geboren. Oke, oke, ik heb niks gezegd…

Gijs van Leeuwen

PS. Als ik niks gezegd heb… lees dan vooral het boekje van Fleur Jurgens eens. Moeder, journalist en filosoof . Het heet: “ Leve de burgertrut”. Ik zeg u: Geen wind uit Lloret de Mar maar storm in de Hollandse polder…

Recente berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Start met typen en druk daarna op enter