Column: Hokes Pokes…

 In Columns

Zin in een verrassende carrièremove..? Word heks! Staatssecretaris Wijn wil u graag op gang helpen. Hij maakt het mogelijk de kosten van uw opleiding tot heks af te trekken van de belasting. Naar verluid is de staatssecretaris tot deze regeling gekomen omdat hij door de heksenvereniging “Hokes Pokes” uit Zuid-Oost Friesland onder druk is gezet. Indien hij niet tegemoet zou komen aan hun wens zou de staatssecretaris veranderen in … een paddestoel! Hoewel de opleiding niet erkend is en er nergens vacatures voorhanden zijn bij het Centrum voor Werk en Inkomen wil de staat graag meebetalen aan deze verrassend veelzijdige opleiding. U leert er uiteraard de kunstjes om een hardhouten FSC goedgekeurde bezem te bestijgen en te besturen. Volgens kenners is de start niet zo’n probleem, eerder het in de lucht blijven. Erg nauw komt het bij het landen, dat schijnt nogal eens mis te gaan. U kunt zich dat voorstellen… je springt van de Dom,.. ja, ja de start lukt vaak wel… De bezem kan, zo begreep ik, tevens “op naam van de zaak gezet worden”. Omdat de bezem geen vervoermiddel is in de zin van de wet, is er ook geen sprake van belastingtechnische bijtelling. Dus de gemaakte kilometers zijn ook nog eens gratis!

Houten heeft ook iets met buitenissige dingen. Zo betaalden wij met z’n allen mee aan de UFO landingsbaan inclusief ‘verkeersregelinstallatie’ annex vuurtoren voor UFO’s. Ik constateer dat het eromheen veel drukker is dan op de UFO-plek zelf. Voor de zoveelste keer wordt er weer aan d(i)e weg gewerkt. Houten had beter het geld direct kunnen steken in de infrastructuur om het verkeer in, rond, van en naar Houten fatsoenlijk af te wikkelen dan financiële middelen ter beschikking te stellen voor zo’n landingsplek. Het is het college van destijds aan te rekenen dat er onvoldoende hard onderhandeld is om ter compensatie van Houten-Zuid ook een fatsoenlijke infrastructuur te realiseren. De Houtenaren van nu zijn de dupe. Het bekende bordje zegt: U verlaat de gemeente Houten. Tot ziens. Ja lekker, want je komt er ook bijna niet meer in. De drukte rondom de UFO-plek is dan ook vast de reden dat het violette licht, als teken dat de kust veilig is voor een perfecte landing, nimmer brandt.

Enfin, in dit land pakken ze liever je hypotheekrenteaftrek, kinderbijslag, pensioen, VUT-regeling en ziekenfonds af om er voor te zorgen dat heksen en boomknuffelaars met overheidsgeld (uw geld dus!) aan de slag kunnen. Wat is er mis in dit land? Kan die heks uit Appelscha misschien niet een keer in Houten op de daarvoor bestemde (UFO)plek landen en het ons allemaal eens uitleggen…?

Gijs van Leeuwen

Aanbevolen

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Start met typen en druk daarna op enter