Column: Kassa…!

 In Columns

Meer dan een miljoen oude Hollandse florijnen kost het u en mij. Een extra wethouder in Houten in de nieuwe zittingsperiode.

En dan hebben we de kosten van de ‘hofhouding’, bijvoorbeeld een secretaresse, nog niet meegerekend. De vijfde (bijna fulltime) PVDA-wethouder is een initiatief van onze lokale socialisten en volgens de PVDA nodig om een extra impuls te geven aan zaken die in Houten anders moeten. Het college van PVDA, Groen Links, VVD en Christen Unie heeft dus als eerste daad een half miljoen euro’s belastinggeld onttrokken voor het eigen functioneren, in plaats van deze berg geld te investeren in de (financieel) noodlijdende kinderboerderij of aan speelplekken, stadswachten, vrijliggende fietspaden of andere infrastructurele problemen. Het is niet vreemd dat de totale oppositie in de gemeenteraad van Houten hierover viel.

In onze provinciale hoofdstad doen ze het met 7 wethouders. Een stad met 6 keer zoveel inwoners, een Kanaleneiland, Hoograven, Overvecht, junks, daklozen enzomeer. Daar bouwt men Leidse Rijn, met.., jawel.., 30.000 woningen en gaat Hoog Catherijne op z’n kop. Nummer acht ook op de misdaad topvijfhonderd. Daarbij kunnen wij (gelukkig) niet in de schaduw staan. Houten kent natuurlijk zo z’n problemen maar is in vergelijking met Utreg relatief netjes ‘aangeharkt’. We staan op nummer tweehonderdzoveel op de misdaadkalender. Houten is daarnaast in de afbouwfase van Zuid. We zouden dus eigenlijk met een bestuurder minder kunnen. Dit betekent volgens onze inmiddels grootste oppositiepartij dat de burgermeester nu zelfs tijd heeft om echtparen te bezoeken die 25 jaar getrouwd zijn. Mogelijk zelfs bij 80 jarigen op de koffie kan komen. Ik stel me zo voor dat de wethouder die sociale cohesie in zijn portefeuille heeft nu wat gemakkelijker tijd kan vrijmaken om het lustrum van de lokale postzegelverzamelaars bij te wonen. De wethouders infrastructuur en Kleine Kernen van hun belangstelling blijk kunnen geven door de jaarvergadering van de fanclub Märklin-modelspoortreinen en de ijsclubs “Ons Genoegen” en “Vooruit” in de kernen te bezoeken.
De wethouders Openbare Werken en Milieu weer meer ruimte in hun agenda hebben om het jaarlijkse startschot te geven bij de opening van het volkstuinseizoen, het wilgenknotten en de activiteiten van de paddenwerkgroep (Ps, er zijn er aan de Binnenweg weer 480 overgezet). In het kader van het uitgesleten credo “het kost wat maar dan heb je ook wat”: maak gebruik van de spreekuren van de wethouders om uw problemen te bespreken. Mogelijk levert dat nog wat op…

Gijs van Leeuwen

Recente berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Start met typen en druk daarna op enter