Column: Op de kleintjes letten…

 In Columns

Heel geworstel dit Groentje, vind u niet? U kon dit keer in overvloed winkelen in allemaal mooie (politieke) beloftes, meningen, ideeën, wensen en gedachtespinsels of kronkels zo u wilt. Net Albert Heijn; uit elke schap is wel wat te halen. Vindt u het links niet dan misschien wel rechts, maar in het midden vindt u het meest. Grijs noemen we dat. Het grote grijze midden. En men wil nog op de kleintjes letten ook. Als al die politieke partijen nu eens waar maken wat men schrijft dan verhuisd u nooit meer, wordt u met de bus voor uw deur opgehaald, betaald u nauwelijks OZB, kunt u rustig ’s nachts onder het fietstunneltje bij Chipolata fietsen, zijn er geen files meer, wordt het gras netjes gemaaid, struikelt u niet meer over losliggende stoeptegels en komt u om de honderd meter een al dan niet overdekt hondentoilet tegen. Maar dan moet u zo ongeveer wel op alle politieke partijen stemmen want anders gaat het niet lukken.

Misschien wilt u mij helpen, niet dat ik nog twijfel over welke knop ik DV 6 maart zal indrukken (lijst 7, met maar liefst een keuze uit 20 verschillende namen) maar hoe kan het nu zijn dat bijna alle Houtense partijen nu opeens ook oppositiepartijen geworden zijn. Het is echt bizar. Ik lees stukjes van partijen die soms al sinds mensenheugenis in het college zitten waarvan je zou denken dat ze altijd in de oppositiebanken hebben gezeten. Zoals; meer politie, straathandel in soft- en harddrugs tegengaan, verruiming woonruimtetoewijzingsbeleid (3x woordwaarde) ja zelfs betere communicatie naar de burger toe. Toe maar! Prachtig zeg ik dan, maar waarom hebben de partijen, die de afgelopen jaren in het college hebben gezeten, dat dan al niet uitgevoerd en omgezet in concreet beleid? Geachte CDA, Houtens Belang, PvdA en VVD, u stond toch zelf aan het roer? En de problematiek is toch niet van vandaag of gisteren? Wel wat laat toch om er nu pas mee te komen?!

Kennelijk zijn de partijen plotseling de straat op gegaan om te zien wat er buiten het gemeentehuis nu werkelijk gebeurt. En….. dat was opeens schrikken.
Maar goed, na 6 maart kunt u weer in alle rust het Groentje lezen, de portretten verdwijnen, de partijkassen raken leeg waardoor de advertentiestroom vanzelf opdroogt.
Ik heb u vanaf 1 januari misschien wel tot uw ergernis ( waarvoor mijn welgemeend excuus) van mijn gedachtegoed op de hoogte gebracht. Misschien kunt u dit, naar ik hoop, gebruiken bij het uitbrengen van uw stem. Ik begon met te schrijven over een leefbaar Houten en sloot vorige week af met een oproep: Stem Geloofwaarde Politiek. Op het laatste volgt, naar ik meen, het eerste. De keuze is nu aan u. Laten we het er volgende week nog één keer over hebben.

Gijs van Leeuwen

Recente berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Start met typen en druk daarna op enter