Column: Privacy…

 In Columns

Het was mijn bedoeling om in deze rubriek eens even lekker met u door te akkeren over het fenomeen ‘betaald parkeren’. Ware het niet dat ik halverwege werd overvallen door ander bizar nieuws. Daarover straks meer. RTL en NU.nl  lieten ons namelijk weten dat de automobilist steeds vaker op een parkeermeter stuit.  Het aantal gemeenten dat zones met betaald parkeren uitbreidt is in vier jaar tijd vervijfvoudigd. Kassa! Zo wil ook de gemeente Houten de betaalzones uitbreiden.
Het is bekend dat gemeenten niet erg bedreven zijn in het beperken van de uitgaven maar daarentegen veel beter zijn in het verhogen van de inkomsten, oftewel het verzwaren van de (lees: uw) lasten. Ze zoeken het dus liever in uw portemonnee dan in hun eigen schatkist. In de Houtense begroting is op termijn al rekening gehouden met 300.000 Euro extra inkomsten uit parkeergelden. En zo worden u en ik de gemeentelijke chipknip. (Tenzij we er met de verkiezingen een stokje voor steken).  Ik was tot deze regel gekomen toen het bericht binnen kwam dat de moordenaar van Pim Fortuyn na tweederde van zijn straf tóch weer naar buiten mag. Hoe idioot! Ik zal er waarschijnlijk nooit aan wennen. Aan de even softe als maffe Nederlandse uitvinding dat iemand 18 jaar celstraf krijgt, maar na 12 jaar al weer uit de cel mag. Onder één voorwaarde, dat dan weer wel: dat ‘ie in de dan volgende 6 jaar niet wéér iemand overhoop schiet.  Ik viel helemaal van mijn stoel toen het bericht kwam dat de raddraaiers, die een 22 jarige jongen uit Oirschot in Eindhoven hard hadden afgerost, flinke strafvermindering kregen. Om de volgende reden: het Openbaar Ministerie had ‘bewegende beelden’ gebruikt. ‘Stilstaande beelden’ (foto’s) waren toegestaan, maar bewegende beelden schonden de privacy. Ja ik las het goed… schonden de privacy. Het Openbaar Ministerie had deze beelden vrijgegeven om de daders te achterhalen. Immers de lafaards hadden zich na het incident niet gemeld!!! Maar de redenering van de rechtbank was dat door de bewegende beelden de zaak veel aandacht had gekregen. Ja huh.., dat lijkt me toch evident en het risico als je je schuil wilt houden! Maar nee, men vond dat de verdachten hierdoor ernstig zijn benadeeld. Je vraag je toch in goede gemoede af wie hier nu benadeeld is..? Degene die moedwillig schopt of degene die weerloos op de grond ligt? En zo krijgen ze maximaal 6 maanden detentie terwijl anderhalf jaar was geëist. Wat een slappe hap…

Soms zijn er momenten dat je wilt emigreren… Maar, als ik nog hier ben, kom ik een volgende keer nog wel even terug op het betaald parkeren.

Gezegende kerstdagen en een goed, gezond en veilig 2014.

Gijs van Leeuwen

Aanbevolen

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Start met typen en druk daarna op enter