Fysieke inspraak nodig voor enorme woningbouwplannen Houten

 In Nieuws

SGP-Houten roept het college van Houten op de inspraak over de enorme woningbouwplannen niet alleen online plaats te laten vinden. Dit kan echt niet. Vanwege corona kiest het college daar nu wel voor. De woningnood is nijpend, daar hebben we begrip voor. Maar voor zulke ingrijpende veranderingen van Houten is ook fysieke inspraak nodig, zodra dat weer kan.

Niet acceptabel
Het college van Houten wil duizenden woningen laten bouwen, de plannen hiervoor zijn gisteren gepresenteerd. Hoewel de gemeenteraad pas na de zomer besluit over ruimtelijke koers, vindt eerste inspraak van Houtenaren al voor de zomer plaats. Vanwege de coronacrisis laat het college de fysieke inspraakmomenten begrijpelijkerwijs vallen. Er wordt alleen een online tentoonstelling ingericht.

SGP-Houten vindt dit niet acceptabel. Met zulke ingrijpende plannen moeten we op inwoners af, hen opzoeken, met hen in gesprek. Dat kan nu niet vanwege corona, dus moet dat later, als het wel kan. Inwoners zijn momenteel terecht druk met andere zaken en hebben recht op een heldere presentatie van de dikke boekwerken die onder de plannen liggen. En denk ook aan minder digitaal vaardige mensen, ook hun mening doet ertoe.

Effecten economie
Er is een tekort aan woningen in de regio, en ook in Houten. Daarom is huizenbouw zeker nodig, maar de gevolgen van de coronasituatie moeten wel meegewogen worden. Niemand weet nog wat de effecten van de coronacrisis op de economie zijn. En hoe huizenvraag en -aanbod geraakt zullen worden. Dit kan de randvoorwaarden om woningen te bouwen behoorlijk veranderen en moet betrokken gaan worden bij de discussie.

Bouwen voor Houtenaren
Na de groeitaken van Houten voor mensen uit de regio moeten we nu bouwen voor Houtenaren. En heel zorgvuldig bepalen aan welke woningen behoefte is, voordat we ons blindstaren op aantallen. Bij zulke grootschalige plannen met gevolgen voor karakter en uitstraling van Houten hoort een goed, écht gesprek met de samenleving.

Aanbevolen
Reacties
  • Frank Bosch

    Zeker niet acceptabel om zo’n beslissing nu te nemen. Moet voor het algemeen belang goed over gesproken worden. Dit kan in deze tijd niet er even door geduwd worden.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Start met typen en druk daarna op enter