Raad stemt teleurstellend tegen SGP-voorstel ontvangstruimte begraafplaats Oud-Wulven

 In Nieuws

Omzien naar elkaar staat terecht hoog op de agenda van gemeente Houten. Al heel lang wordt er gevraagd om een sociaal initiatief: een ontvangstruimte voor begraafplaats Oud-Wulven. Niet zozeer een aula om echt begrafenissen te verzorgen, maar gewoon een plek om te ontmoeten, te schuilen bij slecht weer, samen te zijn. Precies wat hoort bij een begraafplaats.

Weggestemd

Gisterenavond kwam het voorstel van de SGP in stemming in de raadsvergadering. Helaas stemde de raad het weg, alleen ITH, Groep Aanen en Houten Anders stemden voor.

Geen volwaardig alternatief

Er werd verwezen naar mogelijk alternatieven in de buurt, maar dat is geen volwaardig alternatief. Je bent dan afhankelijk van anderen, en daarbij: we willen de inrichting begraafplaats Oud-Wulven graag compleet maken. Want er is in de huidige inrichting al duidelijk rekening gehouden met een gebouwtje.

Te plat

Als tegenargument wordt ook aangegeven dat er te weinig begrafenissen per jaar zijn om zo’n voorziening rendabel te laten zijn. Dat is echter veel te plat. We geven met elkaar letterlijk miljoenen uit voor grootschalige visies die niet eens perse de eindstreep halen (ruimtelijke koers, Oude Dorp), een veel kleiner bedrag voor zo’n mooie en belangwekkende zaak zou dan niet kunnen? Daar kunnen wij echt niet bij.

Onwil

Kennelijk komt het dan nog neer op onwil. We zijn zeer teleurgesteld over deze uitkomst.

Aanbevolen

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Start met typen en druk daarna op enter

Oude Dorponkruid