Houtens College omarmt SGP voorstel woningabonnement duurzame energie

 In Nieuws

Een abonnement op groene energie maatregelen, waardoor huiseigenaren geen omkijken hebben naar energiebesparing en duurzame energie-opwekking. Dat is in een notendop het voorstel van de SGP voor Houten. Het College ziet mogelijkheden voor honderden huizen in Houten en gaat in regionaal verband kijken of het voorstel van de SGP kan worden gerealiseerd. SGP Houten is blij met deze toezegging van het College.

Veel woningeigenaren vinden het lastig om investeringen te doen in duurzame energiemaatregelen. Onvoldoende zicht op mogelijkheden, onvoldoende vrij spaargeld, onduidelijkheid over betrouwbaarheid aannemer of de onmogelijkheid tot het aanschaffen van een totaalpakket houden veel woningeigenaren tegen investeringen te doen. Landelijk heeft slechts 5% van de woningeigenaren heeft een energie A label. Een abonnement op duurzame energiemaatregelen, waarbij huiseigenaren volledig ontzorgd kunnen worden, biedt uitkomst, zo bleek eerder in Deventer.

Houten doet het goed op het gebied van duurzaamheid, maar er zijn nog veel mogelijkheden tot verbetering. Bijvoorbeeld door de bouw van energie-neurale woningen. Al eerder pleitte SGP Houten voor meer investeringen in grootschalige zonne-energie. Later dit jaar zal wethouder van Liere met voorstellen komen hoe Houten in 2040 energie-neutraal kan worden gemaakt.

De antwoorden van het College zijn hier te vinden.

Aanbevolen

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Start met typen en druk daarna op enter