Houtense raad wil zelfs niet praten over uitrusting BOA’s

 In Nieuws

De meeste inwoners vinden Houten heel veilig. Dat neemt niet weg dat er geen problemen zijn. Woninginbraak stijgt, er zijn zorgen over verkeersveiligheid en criminele handelingen door jongeren. Dat laatste is dan vooral drugsgerelateerd.

SGP-Houten wil graag kijken of de BOA’s breder ingezet kunnen worden in het veiligheidsdomein. Nu ligt de nadruk vooral op het opbouwen van een relatief nieuw team BOA’s en de training van het team. SGP-Houten vroeg in de Houtense raad van afgelopen 9 november om vanaf 2025 te kijken naar taken en uitrusting van BOA’s. Zouden zij ook bijvoorbeeld het verkeer kunnen regelen, en zou bij toenemende inzet, ook naar hun uitrusting gekeken worden, net als in veel andere gemeenten in Nederland? De instrumenten handboeien en bodycams stuiten in de raad echter op veel verzet. In Houten zou daar geen aanleiding toe zijn. Alleen ITH en VVD steunde het voorstel.

SGP-Houten is teleurgesteld. Bij grote tekorten aan personeel bij de politie, BOA’s, beveiliging en gemeentepersoneel, zouden wij op z’n minst een gesprek moeten voeren, over uitbreiding van bevoegdheden en uitrusting. Dit bij voorbaat uitsluiten is wat de SGP betreft onverstandig.

Recente berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Start met typen en druk daarna op enter