Houtense SGP en VVD: Uitstel oostelijke aansluiting A12 niet acceptabel

 In Nieuws

Opnieuw is de oostelijke aansluiting van Houten op de A12 uitgesteld. Het zou volgens Provincie Utrecht meer geld kosten dan is gereserveerd. Het is niet de eerste keer dat er uitstel plaatsvindt van deze zo belangrijke verkeerskundige aanpassing. VVD en SGP-Houten vinden dit onacceptabel, en willen boter bij de vis.

Al lang beloofd

Al vele jaren lang is beloofd dat Houten ook in oostelijke richting ontsloten wordt via de A12. In 2017 nog werd een bestuurlijk akkoord gepresenteerd door minister, gedeputeerde en Houten en Bunnik. Terecht trekken die twee gemeenten nu ook aan de bel.

Voor het hele Kromme Rijngebied

Een aansluiting richting het oosten is niet alleen van belang voor Houten, maar voor het hele Kromme Rijngebied. Bijvoorbeeld voor alle mensen die van of naar het oosten met de auto reizen voor werk. Ook zal de nieuwe aansluiting zorgen voor minder sluipverkeer in het buitengebied. Daarbij maakt de woningbouwopgave voor Houten en Bunnik de extra aansluiting alleen maar urgenter.

Geen pas op de plaats, maar actie

SGP en VVD willen niet de zoveelste pas op de plaats, maar actie. Van de Provincie Utrecht verwachten we scenario’s voor de dekking van kosten, een helder tijdpad, en een agenda richting het Rijk.

Aanbevolen

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Start met typen en druk daarna op enter

geld weggooien