Initiatiefvoorstel AED – Uitvoering

 In Initiatiefvoorstellen

De meeste apparaten worden opgehangen in een groene kast voorzien van een zwaailicht en een akoestisch signaal. Deze treden in werking zodra de kast wordt geopend. De locaties zijn vanaf de openbare weg te herkennen aan een groen driehoekig schild met daarop een hartvormig logo en de tekst ‘AED’

Vrijwilligers
Een AED mag in principe door iedereen bediend worden. De kans van slagen is echter aanzienlijk groter wanneer het apparaat wordt bediend door een persoon die kan reanimeren (hartmassage en mond- op mondbeademing) en daarnaast een cursus heeft gevolgd voor het omgaan met een AED. Per locatie heeft de gemeente Houten minimaal drie vrijwilligers bereid gevonden en indien nodig opgeleid voor het bedienen van een AED. De namen en adressen van deze personen worden bekendgemaakt via de gemeentelijke informatiekanalen, te weten de informatiepagina in de lokale weekbladen en de internetsite. Deze vrijwilligers kunnen worden ingeschakeld wanneer er in de directe omgeving van het slachtoffer niemand aanwezig is die een AED kan bedienen.

Flyers
In week .. worden geplastificeerde kaarten (flyers) verspreid onder alle huishoudens en bedrijven binnen de gemeente. Op deze flyers vindt men feitelijke informatie, zoals de exacte locaties van de AED’s en informatie over hoe te handelen bij een hartstilstand. Tevens biedt deze flyer de mogelijkheid per locatie de namen te vermelden van de vrijwilligers die kunnen worden opgeroepen wanneer zich een hartstilstand voordoet.

Aangeraden wordt deze kaart te bewaren op een vaste plaats, bijvoorbeeld in de meterkast of op het mededelingenbord. De flyers en de verspreiding ervan worden mogelijk gemaakt door ………………….. De flyers worden op …………….huis aan huis verspreid. Wie geen flyer heeft ontvangen, kan deze tot en met ……………………afhalen bij de informatiebalie van ………………… Na deze datum zijn de flyers beschikbaar in het Wooninformatiecentrum Houten of  bij de publieksbalie.

Aanbevolen

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Start met typen en druk daarna op enter