Meer aandacht voor groen, agrariërs en automobilist in regionale visie

 In Nieuws

In het zogeheten ruimtelijk-economisch programma denken gemeenten in de regio na over belangrijke thema’s zoals mobiliteit, infrastructuur en duurzaamheid. SGP-Houten en andere fracties vonden dat er te weinig aandacht was voor de agrarische sector, de automobilist, en groen en natuur. Voorstellen daarover werden aangenomen door de gemeenteraad.

Hoog over
Voor veel mensen gaat dit ruimtelijk-economisch programma (REP) ‘hoog over’, wanneer weet een gemiddelde Houtense inwoner nu wat hier speelt en voorbereid wordt? En hoe gaat de participatie eruit zien, en welke inhoudelijke speelruimte is er? Die vragen stelde SGP-Houten in het debat over de REP, maar kreeg hier nog geen duidelijke visie op van de wethouder.

Agrarische sector
Ook is het stuk te negatief over het belang van de agrarische sector. Er moet meer waardering uitgesproken worden, en ook meer erkenning komen voor wat deze sector al doet aan verduurzaming, recreatie en lokaal ondernemerschap. Samen met CDA en VVD hebben wij daarover een voorstel ingediend. De gemeenteraad steunde dit voorstel.

Naar binnen gekeerd?
SGP-Houten heeft in het debat benadrukt dat Houten uiteraard geen eiland is, maar dat wij ook geen ‘wijk van Utrecht’ willen worden als Houten. En welk beeld heeft men in de regio van Houten? In een paragraaf over onze gemeente wordt de indruk gewekt dat Houten ‘naar binnen gekeerd is geweest’. Daar nemen wij afstand van, dit doet geen recht aan alles wat er in onze gemeente gebeurt voor elkaar en anderen.

Keuzes
Met dit voorstel kunnen wij best instemmen, het gaat nu nog om visievorming. Daarmee zegt SGP-Houten nog niets over uiteindelijke keuzes die gemaakt gaan worden op regionaal niveau. We wensen wethouder Sander Bos succes bij het vertegenwoordigen van het Houtens belang in de regio.

Aanbevolen

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Start met typen en druk daarna op enter

lekdijk