Parkeernormen voor bestaande wijken niet omlaag aanpassen bij nieuw parkeerbeleid

 In Nieuws

Gemeente Houten gaat werken aan nieuw parkeerbeleid. Daarover is de startnotitie behandeld in de gemeenteraad. Samen met VVD en ITH hebben wij een voorstel ingediend om betaald parkeren te schrappen uit de startnotitie. Dit is helaas weggestemd door een meerderheid van de gemeenteraad. Ook hebben we een voorstel ingediend om parkeernormen voor bestaande wijken in de toekomst niet te verlagen. Nadat de wethouder aangaf dit in ieder geval als uitgangspunt te willen nemen, is dit voorstel unaniem aangenomen.

Hieronder onze spreektekst:

De SGP heeft begrip voor het actualiseren van het parkeerbeleid. Er zijn ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid en autogebruik die daar aanleiding toe geven.

Op een aantal punten zijn wij het niet eens:

  • SGP-Houten is tegen betaald parkeren, omdat we dit niet vinden passen bij Houten, en veel inwoners hier ook niet op zitten te wachten, dat blijkt ook uit de ruwe resultaten van het burgerpanel. Waar overigens niet de heldere vraag gesteld is: bent u voor of tegen betaald parkeren. Om betaald parkeren in het nieuwe parkeerbeleid uit te sluiten dienen we zo een voorstel in.
  • Waar in de toekomst nieuwe bouwprojecten gerealiseerd zullen worden kan de SGP zich voorstellen dat hier mógelijk een andere parkeernorm zal worden gehanteerd. Wij willen echter niet dat bestaande wijken ineens met nieuwe parkeernormen worden geconfronteerd de komende tijd. Daarom dienen wij ook hierover zo een voorstel in om dat te waarborgen.

In het buitengebied zijn de af te leggen afstanden van A naar B veel groter dan binnen de Rondweg. En is dus de auto ook nog weer meer nodig. Wij vinden het evident dat hier rekening mee wordt gehouden in het parkeerbeleid, graag een toezegging van de wethouder.

Verder loopt de startnotitie ten onrechte vooruit op de Ruimtelijke Koers. We weten nog niet of en hoe deze zal worden vastgesteld. Kan de wethouder toezeggen dat dit gerespecteerd wordt?

Fotocredits.

Recente berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Start met typen en druk daarna op enter

informatiehandtekeningen