Persbericht SGP actieplan overlast windpark Houten

 In Nieuws

Uit welke hoek waait de wind?
SGP en ITH willen debat met wethouder Van Liere over actieplan windpark Houten

Een nederige wethouder Van Liere beloofde afgelopen 24 november jl. aan de gemeenteraad binnendrie maanden te komen met een actieplan windpark Houten om de overlast van de windmolens te beperken. Wij zijn inmiddels bijna 6 maanden verder, maar ITH en SGP hebben nog geen plan gezien of zijn geïnformeerd over concrete maatregelen. SGP en ITH maken zich zorgen en vragen daarom een interpellatie debat aan.

Aanleiding van het debat van 24 november was een zeer kritisch rapport van de universiteit Utrecht over de realisatie van het windpark Houten. En in het bijzonder de opgestelde maatwerkvoorschriften om overlast voor omwonenden te beperken. De maatwerkvoorschriften worden of konden niet conform afspraak worden uitgevoerd. Veel omwonende hadden geen vertrouwen meer in de aanpak van de gemeente Houten en melding van overlast leidde niet tot de gewenste acties. Kritische bewoners werden door het rapport in het gelijk gesteld.

Wethouder Van Liere beloofde daarom in stilte overleg te treden met omwonenden, Eneco, RUD en de interne organisatie van de gemeente. Alle opties zouden bespreekbaar zijn, zoals het stilleggen van de windmolens tot compenserende maatregelen voor omwonenden. Doel van het overleg was om de overlast naar acceptabel niveau te verminderen, concrete meetbare doelen af te spreken voor beperking van de overlast, handhaving van de maatwerkvoorschriften proactief in te richten, transparant te communiceren over naleving van voorschriften, maar bovenal binnen drie maanden tot een helder en meetbaar positief resultaat te komen. De gesprekken lopen, maar na bijna 6 maanden overleg hebben SGP en ITH nog geen concrete plannen gezien.

SGP en ITH willen van wethouder Van Liere weten waarom nog geen actieplan is gepresenteerd enwanneer het actieplan dan wel verwacht kan worden. Maar nog meer wanneer het heldere en meetbare positieve resultaat gezien kan worden. Ook willen de partijen weten welke opties besproken zijn en wat het draagvlak is van de maatregelen die zijn voorgesteld.

Recente berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Start met typen en druk daarna op enter