Raadspraat: Stem Lokaal

 In Columns, link-in-bio, Nieuws

Een laatste stemadvies voor de provinciale staten verkiezingen: stem lokaal. Lokaal? Het zijn toch provinciale verkiezingen? Ja, er staan voor Houten een aantal belangrijke punten op het spel: bouwen in Houten-Oost, windmolens, en mobiliteit. Stem daarom op een partij die Houtense belangen voor ogen heeft.

  1. Bouwen in Houten-Oost. Het huidige provinciaal bestuur staat niet te springen over onze bouwplannen. Zij zien liever hoogbouw en volbouwen van open plekken. Het kan toch niet zo zijn, dat de provincie de wens van twee-derde van de Houtenaren negeert?
  2. Het provinciaal bestuur wil gemeenten dwingen meer windmolens te bouwen in de provincie Utrecht. In Houten hoeven er waarschijnlijk geen molens bij (naast de geplande molens bij Goyerbrug), maar de buurgemeenten zouden zomaar tegen de Houtense grenzen aan molens kunnen neerzetten. Windmolens prima, maar dan wel met volle inspraak van inwoners van onze kernen. Daar past geen dwang bij.
  3. OV verbindingen staan onder druk. Wij houden graag de buslijnen in stand tussen Houten en de kernen. Ook hebben wij nog steeds een langgekoesterde wens voor afronding van de aansluiting van Houten aan de A12, een snelle fietsverbinding met de Uithof en afbouw van het laatste stuk van fietspad naar Goyerbrug.

Uiteraard adviseren wij te stemmen op de provinciale SGP*, die zich inzet voor deze punten. Maar ons advies is in ieder geval te stemmen voor partijen, die met rekening met de belangen van Houten houden!

*Op SGP-Utrecht lijst staan twee Houtenaren: Gijs van Leeuwen en Henk Massink

 

Recente berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Start met typen en druk daarna op enter