Raadstekst: Woningbouw ’t Goy

 In Nieuws

Woningbouw ‘t Goy

Voorzitter, college, raad, inwoners,

Ik kan kort zijn: SGP-Houten is blij met het perspectief op woningbouw in ’t Goy. Dat wille inwoners, dat wil het college, dat wil de hele raad. We zullen daar ook financiële consequenties voor moeten dragen, maar ik complimenteer de wethouder met de kans die hij zag, en heeft genomen.

Vanavond staan we voor de vraag: welke kaders geven we precies mee bij de ontwikkeling van concrete plannen. Wij vonden de startnotitie op dit punt niet optimaal. Enerzijds legt de startnotitie ons vast op hele precieze aantallen, en anderzijds gaf de wethouder in het rondetafelgesprek aan dat hij het gesprek over aantallen nog wil aangaan met inwoners van ’t Goy.

Omdat ons vanavond toch wordt gevraagd de startnotitie vast te stellen, willen wij toch duidelijker vastleggen dat er ruimte is om via participatie tot een mix van type en aantallen woningen te komen waarbij er een betaalbaar en laagdrempelig woningaanbod ontstaat. We willen het financiële tekort zo klein mogelijk houden, maar bieden ruimte om tot een tekort van vijf ton te gaan. Dat is geen streeftekort, maar een keuze om de mogelijkheid te hebben maximaal aan de wensen van inwoners tegemoet te komen. Daarvoor dien ik namens SGP en GroenLinks hiervoor een amendement in.

We zijn ook blij dat de wethouder op verzoek van SGP-Houten aan de startnotitie heeft toegevoegd dat hij er alles aan zal doen om inwoners met een binding aan ’t Goy voorrang te geven bij het toewijzen van de woningen.

Met het amendement en de toevoeging van zoveel mogelijk voorrang voor eigen inwoners is de SGP erg positief over dit raadsvoorstel.

Uitkomst:

Het amendement en het raadsvoorstel zijn aangenomen.

Recente berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Start met typen en druk daarna op enter

ouderenOude Dorp