Reactie SGP op beantwoording schriftelijke vragen Lekdijk

 In Nieuws
Goed dat het college herkent dat de verkeerssituatie op de Lekdijk als onveilig wordt ervaren. Dit onderstreept dat het een probleem is waar prioriteit moet liggen.
 
De SGP vindt het opvallend dat er recent geen snelheidscontroles zijn uitgevoerd, omdat de verkeersdrukte op de Lekdijk de afgelopen tijd alleen maar is toegenomen vanwege de in 2014 geopende Honswijkerplas. Pas volgend jaar zal het Houtense deel van de Lekdijk aan de beurt zijn voor een intensief controle- en handhavingstraject. Dit vinden wij aan de late kant, en zijn benieuwd naar de uitkomsten. We vragen het college ons op de hoogte te stellen van de uitkomsten van het controletraject van de Lekdijk in gemeente Vianen, evenals uitkomsten van overleg met buurgemeenten over verkeersveiligheid op de Lekdijk.
 
Het bevreemdt ons dat geluid van motoren niet goed te meten is in Nederland. Gezien alle technologische vooruitgang zou dat toch mogelijk moeten worden. Wij vinden dat het college er bij Openbaar Ministerie Utrecht op aan moet dringen dit in de toekomst wel te realiseren. Om geluidsoverlast te kunnen bestrijden moet het ook gemeten worden. 
 
Bij versterking van de Lekdijk als waterkering grijpt het college de kans om invloed uit te oefenen op de inrichting van de dijk. De SGP juicht dit toe, zodat omwonenden en weggebruikers veiliger dan nu het geval is gebruik kunnen maken van de Lekdijk.
 
Het college geeft geen direct antwoord op de vraag of zij bereid is een speerpunt te maken van verkeersveiligheid op de Lekdijk. Dat is teleurstellend, het zou wel degelijk een speerpunt moeten zijn gezien de overlast die omwonenden, wandelaars en fietsers ervaren zowel qua onveiligheid als geluidsoverlast. Zeker met het oog op de jonge kinderen die met hun ouders over de dijk fietsen.
Met vriendelijke groet,
Wouter van den Berg
Commissielid SGP-Houten (per D.V. 3 november 2015 fractievoorzitter SGP-Houten)
Aanbevolen

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Start met typen en druk daarna op enter