Referendumcommissie adviseert handtekeningen referendum wél te accepteren – college teruggefloten

 In Nieuws

Meer dan 1000 handtekeningen voor het referendum over Ruimtelijke Koers van Houten leken ongeldig te worden verklaard door het college van B&W. De handtekeningen zouden niet op het goede formulier staan. SGP en ITH vroegen daarom een spoeddebat aan over de kwestie, omdat we dit niet acceptabel vonden.

Erkenning

Zojuist is bekend geworden dat de door de raad ingestelde referendumcommissie anders adviseert dan het college. De referendumcommissie erkent dat het voor de initiatiefnemers onduidelijk was of de handtekeningen op het goede formulier stonden. De commissie raadt daarom aan de handtekeningen wél over te nemen als onderdeel van de in totaal 2250 benodigde handtekeningen.

Tegenovergesteld standpunt

Het college geeft aan dit advies van de referendumcommissie te willen overnemen, en neemt daarmee een tegenovergesteld standpunt ten opzichte van eerder deze dag. Het advies van de referendumcommissie laat zien dat zij oog heeft voor inwoners die het niet zouden begrijpen als hun handtekening niet mee mocht tellen.

Gehoor gegeven

ITH en SGP zijn de referendumcommissie erkentelijk voor hun advies, en zijn blij dat het college dit heeft overgenomen. Hiermee wordt ook gehoor gegeven aan onze oproep om de handtekeningen van inwoners wél te accepteren. Vele Houtenaren willen een referendum, dáár hebben zij voor getekend. Wel stellen wij dat met de gang van zaken onnodige onrust is veroorzaakt door verschillende standpuntbepalingen vanuit het college.

Vanaf nu is het zaak dat alle inzet erop is gericht de laatste benodigde handtekeningen te verzamelen en heel Houten te betrekken bij het te houden referendum op 17 maart 2021.

Recente berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Start met typen en druk daarna op enter

handtekeningenhoogbouw houten