Schriftelijke vragen over OZB belasting en bezwaarmaking

 In Schriftelijke vragen

Steeds meer mensen maken bezwaar tegen WOZ waarde van hun woning. Ze doen dit niet zelf, maar via commerciële bureaus. Dat levert vaak maar paar tientjes voor bezwaarmaker op, maar kost gemeente honderden euro’s, omdat ze en ambtelijke inzet en proceskosten moeten betalen. Geld wat niet ingezet kan worden voor onze gemeenschap.

Nu hebben wij geen moeite tegen huizenbezitters die bezwaar maken tegen WOZ waarde. Nog sterker, ik heb zelf ook bezwaar gemaakt. Maar niet door inschakeling van een commercieel bureau, maar wel door gewoon een mailtje te sturen. Een jaar daarvoor had ik even gebeld, wat ook tot aanpassing leidde.

De landelijke overheid denkt in te grijpen bij commerciële bureaus, om het minder aantrekkelijk te maken via deze bureaus bezwaar te maken. Wij kennen de status van de afspraken niet, of de tijdsplanning, of reikwijdte van de plannen niet.

Nu de termijn voor bezwaar gesloten is, heeft SGP Houten daarom de volgende vragen:

  1. Hoeveel bezwaar werd er vorig jaar gemaakt door Houtense huizenbezitters?
  2. Welk percentage van het bezwaar liep via commerciële bureaus?
  3. Hoeveel geld heeft de gemeente dat gekost?
  4. Hoeveel bezwaar is er dit jaar gemaakt?
  5. Is het een idee om in lijn met diverse andere gemeenten, huizenbezitters op te roepen wel bezwaar te maken, maar vooral door te bellen en/of bezwaar te maken via mail en niet via commerciële bureaus?
Recente berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Start met typen en druk daarna op enter