Schriftelijke vragen schuldhupverlening

 In Schriftelijke vragen

Pascal Ooms heeft namens de SGP-fractie aan het college van B&W vragen gesteld over schuldhulpverlening. De gestelde vragen en de toelichting treft u hieronder aan.  Mocht u hier vragen over hebben, schroom dan niet contact met ons op te nemen.

 

Het college wordt verzocht de volgende vragen schriftelijk te beantwoorden:

  • WIL heeft algemene regels om in aanmerking te komen voor schuldverlening:
    http://www.wil-lekstroom.nl/onderwerpen/schuldhulpverlening/voorwaarden-schuldhulpverlening/
    Komt het desondanks voor dat WIL groepen uitsluit van schuldhulpverlening?
  • Komt het voor dat WIL Houtense mensen uitsluit van schuldhulpverlening (bijv. mensen met een eigen huis), zonder dat gekeken wordt naar de persoonlijke omstandigheden? Zo ja, waarom gebeurt dit?
  • Indien mensen worden uitgesloten van schuldhulpverlening zonder dat naar de persoonlijke omstandigheden van mensen wordt gekeken, wil het College hier bij WIL dan aandacht voor vragen?
  • Tenslotte: wilt u een update geven over de integratie van schuldverlening in de sociale teams?

Toelichting:

Tienduizenden Nederlanders met financiële problemen krijgen niet de hulp die ze nodig hebben. Ze kloppen tevergeefs aan bij gemeenten voor professionele schuldhulp. Die laten alleen mensen toe die aan strenge criteria voldoen, blijkt uit onderzoek van de Hogeschool Utrecht. Staatssecretaris Klijnsma zegt dat gemeenten geen groepen mogen uitsluiten van schuldhulp, zonder naar de persoonlijke omstandigheden te kijken. Zij reageert daarmee op “algemene uitsluitingsgronden” die vrijwel alle gemeenten toepassen. Onder anderen mensen die in een echtscheiding zitten, een huurschuld hebben, een eigen woning bezitten of hun administratie niet op orde hebben, vallen buiten de boot.

Recente berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Start met typen en druk daarna op enter