Schriftelijke vragen SGP over kerktoren Schalkwijk

 In Schriftelijke vragen
Registratienummer:

(in te vullen door de   raadsgriffie)

 
Datum: 6 juni 2014
Aan de voorzitter van de raad
Steller van de vragen: Wouter van den Berg (SGP)

 

Onderwerp: Vlaggen vanaf kerktoren Schalkwijk
Toelichting:

Sinds jaar en dag wordt er vanaf   de kerktoren van de Hervormde kerk in Schalkwijk gevlagd op verschillende   vlagmomenten in het jaar. De toren van de Hervormde kerk is voor de inwoners   van Schalkwijk en iedereen die Schalkwijk van de Houtense kant binnenkomt   goed zichtbaar. Dat geldt ook voor vele treinreizigers. De gemeente heeft   echter vastgesteld dat de toren niet voldoet aan ARBO eisen als het gaat om   de trappen. Het vlaggen is daarom verboden. De kerktoren is een Rijksmonument   en eigendom van de gemeente Houten. Ambtelijk is aan betrokkenen bij het   vlaggen aangegeven dat er afgewacht wordt tot er groot onderhoud aan de orde   is en er dan pas gekeken wordt naar wat er precies nodig is om dit probleem   op te lossen, en of het wordt opgelost.

 

De SGP vindt deze situatie niet   aanvaardbaar. De gemeente staat voor een onderhoudsniveau van voorzieningen   dat veiligheid  garandeert. De   veiligheid is hier echter in het geding, en onderhoud nodig. Wat hier nu   gebeurt zou hetzelfde zijn als een weg afsluiten vanwege ontoereikend   onderhoud.

 

Het college wordt verzocht de volgende   vragen schriftelijk te beantwoorden:

 

  1. Is het        college het met de SGP eens dat de gemeente moet zorgen voor goed en        fatsoenlijk onderhoud van eigendommen en voorzieningen, zodat daarvan        veilig gebruik kan worden gemaakt?
  2. Is het        college het met de SGP eens dat het positief is dat er gevlagd wordt op        vlagmomenten?
  3. Kan het        college aangeven wat precies het ARBO-technische probleem is met de        trappen in de toren?
  4. De SGP        vindt dat het vlagprobleem snel moet worden opgelost. Is het college        bereid om in 2014, of zo snel als mogelijk, aanpassingen aan de trappen        van de kerktoren te doen, zodat veilig vlaggen weer mogelijk is?

 

Ondertekening en naam indiener(s): Wouter   van den Berg (SGP)

Aanbevolen

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Start met typen en druk daarna op enter