Schriftelijke vragen SGP over verkeerssituatie Weteringhoek

 In Schriftelijke vragen
Registratienummer:

(in te vullen door de raadsgriffie)

 
Datum: 14 februari 2014
Aan de voorzitter van de raad
Steller van de vragen: SGP
Onderwerp: Verkeerssituatie inprikker Weteringhoek/aansluiting de Brug

 

In het rapport van Oranjewoud (in het kader van het bestemmingsplan) voor de voorzieningengebieden Kruisboog en Weteringhoek (2010) kunnen we lezen dat op de Weteringhoek de verwachte verkeersintensiteit de capaciteit nadert. Door toelaten van functies (in de Weteringhoek) die met name in de spits de capaciteit vergroten kan nader onderzoek nodig zijn, zo lezen we in het rapport. Sinds enige tijd is de capaciteit vergroot door toevoeging van de Johannes Bogermanschool.

Proefondervindelijk stellen we vast dat niet alleen op spitsmomenten in de week maar ook op zaterdag er buitengewoon drukke (en soms gevaarlijke) momenten ontstaan rond de inprikker De Brug/Tuibrug. Op zaterdag heeft dat voornamelijk te maken met activiteiten in het zwembad en de drukte rond het afvalscheidingsstation. Nu, vier jaar later, lijken de verwachtingen dus waarheid te worden. Bovendien zien we ook enige verwarring bij de weggebruikers wie nu voorrang heeft tussen degene die de Weteringhoek en het afvalscheidingsstation verlaten. Daarnaast is de Brug op dat punt erg smal waardoor de uitgaande en de inkomende naar de Weteringhoek op elkaar wachten.

Het college wordt verzocht de volgende vragen schriftelijk te beantwoorden:

 

  1. Bent u met ons van mening dat de grens is bereikt van de verkeersintensiteit op de aansluiting van de Weteringhoek?
  2. In tegenstelling tot de Kruisboog kent de Weteringhoek maar één ontsluiting voor de auto. Zijn er mogelijkheden om te ontsluiten op de Rondweg ter hoogte van Body Business, waar de Rondwegwal al onderbroken is?
  3. Indien dit niet mogelijk is; bent u bereid nader onderzoek te doen naar de mogelijkheden om de verkeersintensiteit in andere en goede banen te leiden?

 

Ondertekening en naam indiener(s):

Gijs van Leeuwen

 

Aanbevolen

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Start met typen en druk daarna op enter