Schriftelijke vragen SGP over verkeersveiligheid Eiland van Schalkwijk

 In Schriftelijke vragen

Steller van de vragen: Wouter van den Berg (SGP)

 

Onderwerp: Verkeersveiligheid Eiland van Schalkwijk

 

Het college wordt verzocht de volgende vragen schriftelijk te beantwoorden:

  1. Bent u bekend met het artikel “Gemeente maakt geen integrale afweging over verkeer”, uit het Groentje van woensdag 14 september 2016?” http://houtensnieuws.nl/lokaal/gemeente-maaktgeen-integrale-afweging-over-verkeer-164656 Wat is uw algemene reactie op het artikel?
  2. Deelt u de analyse van de Stichting Leefbaarheid Tull en ’t Waal dat een integrale visie op verkeersveiligheid op het Eiland van Schalkwijk mist? Wat gaat u hieraan doen?
  3. Volgens bewoners van de Lekdijk gebeuren er meer ongelukken dan er geregistreerd worden. De SGP schrikt hiervan, dit toont aan dat het probleem van verkeersveiligheid op de Lekdijk groot is. Hoe is uw reactie daarop?
  4. De SGP stelde in juni 2015 (maar ook eerder) al vragen over verkeersveiligheid op de Lekdijk. In de beantwoording gaf het college aan dat de politie dit jaar, 2016, een intensieve controle zou doen. De SGP heeft vernomen dat de politie deze toezegging niet nakomt en het project van intensieve controle dit jaar heeft stopgezet. Wat is de reden daarvan? Vindt u intensieve politiecontrole nog steeds nodig? Zo ja, wat heeft u sindsdien gedaan om alsnog tot de intensieve controle door de politie te komen?
  5. Wethouder Geerdes gaf bij het rondetafelgesprek over Fort Honswijk aan het signaal van inwoners over te hard rijdende motors op de Lekdijk mee te nemen en te bespreken met de burgemeester. Wat is de uitkomst van dat gesprek?
Aanbevolen

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Start met typen en druk daarna op enter