Schriftelijke vragen SGP: winkelstraat in Castellum na een jaar nog leger

 In Schriftelijke vragen

De SGP verzoekt het college de volgende vragen schriftelijke beantwoorden:

In Castellum staan enkele winkels al sinds de bouw leeg. Het betreft de straat Fossa Italica. Er is infrastructureel geprobeerd dit deel van het winkelgebied van Castellum aantrekkelijker te maken. Zo mag er niet geparkeerd worden (al is dit voor bepaalde mens nog steeds een niet te weerstane verleiding en zijn klanten van Pets Place daar helemaal niet blij mee) en zijn bankjes gerealiseerd. Het heeft echter niet geresulteerd in meer verhuur van winkelruimtes, op de Toko na. Daar staat tegenover dat een dubbele winkelruimte, een brillen- en gehoorapparaten winkel, gesloten is. En ook Pets Place zeer binnenkort de deuren sluit.

 

Vorig jaar augustus heeft de SGP vragen gesteld over de straat Fossa Italica. Wij hebben gevraagd of er mogelijkheden zijn om de straat aantrekkelijker te maken. U gaf daarbij aan dat de straat passend is en goed onderhouden. Verdere ingrepen in de buitenruimte zijn niet nodig, aldus uw beantwoording. Al erkende u wel dat de leegstand het geheel van Castellum wel iets onaantrekkelijker zou maken. Maar leegstand zou worden meegenomen worden in het totaalplan detailhandel.

 

Wij zijn inmiddels bijna een jaar verder, maar de straat ligt er nog hetzelfde bij als een jaar geleden. En binnenkort met een lege winkel extra.

 

Wij hebben daarom de volgende vragen aan het College:

– Hoe kijkt u na een jaar verder aan tegen de voortdurende leegstand? En de komende sluiting van nog een winkel?

– Heeft de optie van het concept gratis huur als maatregel tegen de leegstand (dus niet alleen een periode gratis huur, maar het hele pakket inclusief promotie, begeleiding van ondernemers, etc.) besproken met de vastgoedbeheerder CBRE?

– Zo ja, wat is daar uitgekomen?

– CBRE als vastgoedbeheerder zou in gesprek gaan met nieuwe gegadigden. Gezien de leegstand is het blijkbaar niet gelukt om tot een overeenkomst te komen. Waarom is dit niet gelukt?

– Heeft u in het afgelopen jaar nog andere maatregelen genomen om de straat aantrekkelijker te maken? Zo ja, welke?

– En zo nee waarom niet?
– Tenslotte vindt u het dan geen tijd om andere, mogelijk minder orthodoxe maatregelen te overwegen?

 

Pascal Ooms

Raadslid SGP

Aanbevolen

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Start met typen en druk daarna op enter