SGP-avond buitengebied en kleine kernen: “We missen integrale visie”

 In link-in-bio, Nieuws

Met vertegenwoordigers uit zowel Tull en ’t Waal, ’t Goy als Schalkwijk vond gisterenavond de thema-avond van SGP-Houten plaats over het buitengebied. In ieder dorp is behoefte aan een overkoepelende visie, waar losse plannen aan getoetst kunnen worden. Met deze thema-avond onderstreept de SGP het speerpunt: leefbaar buitengebied.

Na een thema-avond over wonen was dit de tweede avond die door SGP-Houten werd georganiseerd in aanloop naar de verkiezingen. Het mooie, agrarische  buitengebied van Houten kan al lange tijd op bijzondere belangstelling van de SGP rekenen.

Omzien naar elkaar

Wouter van den Berg, lijsttrekker van SGP-Houten, lichtte bij de start van de avond toe hoe hij de afgelopen jaren betrokken is geweest bij de dorpen. Hij heeft veel en regelmatig contact met inwoners van Schalkwijk, ’t Goy en Tull en ’t Waal. In het bijzonder valt hem de onderlinge betrokkenheid en het omzien naar elkaar positief op.

Schalkwijk

Vanuit Schalkwijk hebben Ben der Werf en Co Baas toegelicht wat er speelt in het dorp. Actueel is de vraag over woningbouw. Waar en voor wie? Daarbij zijn de losse hapsnapprojecten met dure woningen een doorn in het oog, veel liever bouwt men voor de Schalkwijkse behoefte op het land achter De Wiese.

Tull en ‘t Waal

Ruud Keulen gaf een toelichting vanuit Tull en ’t Waal. Hij vindt dat er gekozen moet worden wat prioriteit krijgt in het buitengebied. We kunnen niet álle maatschappelijke opgaves in dit gebied oplossen. Ontwikkelingen op de forten op het Eiland van Schalkwijk moeten passen bij het karakter van het buitengebied en rekening houden met de leefbaarheid van bewoners.

‘t Goy

De situatie in ’t Goy werd toegelicht door Wim Schreuders, verbonden aan Mooi ’t Goy. ’t Goy heeft de afgelopen jaren een stap naar voren gezet, en een eigen toekomstvisie op het dorp geschreven. Dat geeft richting aan losse projecten en draagt bij aan leefbaarheid. Tegelijk is er nog genoeg te verbeteren, bijvoorbeeld rond de fietsveiligheid in het dorp.

Integrale visie

De SGP kijkt met enthousiasme terug op deze avond. De betrokkenheid en kwaliteit van inbreng uit de zaal was bijzonder hoog. Er is een diep gekoesterde wens dat er meer aandacht en waardering komt voor de kleine kernen en het buitengebied. En een richtinggevende, integrale visie. Dat onderstreept de SGP van harte, daar zal de partij zich de komende jaren weer stevig voor inzetten!

 

Zie voor meer foto’s zie het bericht op Facebook of  Instagram

Aanbevolen

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Start met typen en druk daarna op enter