SGP-Houten: houd armoedebeleid hoog op de agenda

 In Nieuws

Al jaren houdt gemeente Houten geld over dat bedoeld is armoedebeleid. Dit bevreemdt SGP-Houten. Uit de antwoorden op onze schriftelijke vragen blijkt dat het Houtense armoedebeleid steeds meer vorm krijgt. Na jaren van onderbesteding en zoeken naar de juiste richting, lijkt Houten de juiste aanpak gevonden te hebben. SGP-Houten is hier blij en roept op het armoedebeleid hoog op de politieke agenda te houden.

Steeds beter in beeld
Om armoede te voorkomen moet geïnvesteerd worden in preventie. Voor kwetsbare mensen moet een stevig vangnet zijn. Hier vraagt SGP-Houten voortdurend aandacht voor. We zijn blij dat de Houtense armoededoelgroep steeds beter in beeld komt en instanties steeds beter samenwerken.

Voorkomen
Dit blijkt uit de antwoorden op schriftelijke vragen van SGP-Houten. Ook wordt steeds meer aandacht besteed aan voorkomen van armoede. Zoals steun aan Stichting Leergeld, die kwetsbare jongeren financieel helpt om mee te kunnen doen aan activiteiten op school.

Onduidelijke effecten collectieve zorgverzekering
SGP-Houten constateert wel dat de effecten van het beleid nog niet altijd gemeten kunnen worden. Er is bijvoorbeeld nauwelijks zicht op de effecten van een belangrijk instrument in de strijd tegen armoede: een collectiviteitsverzekering voor chronische zieken met een kleine beurs, tot 150% van het sociaal minimum. In Houten zijn bij benadering 1600 huishoudens met een inkomen tot 120% van het sociaal minimum. Wij roepen het college op te onderzoeken of de effecten van de collectieve zorgverzekering toch in kaart gebracht kunnen worden.

Menzis stopt tot onze grote spijt met minima polis. Wij hopen dat gemeente een alternatief vind.

Aanbevolen

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Start met typen en druk daarna op enter