SGP-Houten wil minder woningen aan Lekdijk

 In Nieuws

Op het Eiland van Schalkwijk zal de komende ‘agrarische structuurversterking’ plaatsvinden. Dat is een abstract begrip, maar betekent dat er een aantal agrarische bedrijven verplaatsen of bij komen, en een mooi zorgproject kan worden gerealiseerd. Om dit financieel mogelijk te maken moeten er woningen gebouwd worden. SGP-Houten vindt 11 woningen aan de Lekdijk niet passend en diende daarover een motie in.

Mooie projecten
De hele gemeenteraad stemde nog niet zolang geleden in met de projecten in het kader van de agrarische structuurversterking. Niet in het minst omdat daarmee een keten van mooie projecten in gang werd gezet, zoals de bedrijfsverplaatsing van een agrarisch bedrijf, en daarmee toekomst voor de bedrijfsopvolgers, maar ook de Droom van Schalkwijk, een prachtig initiatief.

Woningbouw
Om dit mede te financieren moesten er ook woningen gebouwd worden. Er werd voor project 1 gesproken over mogelijk 10-15 woningen aan de Lekdijk. De raad maakte hier wel een kanttekening bij, het woningbouwprogramma zou nog bediscussieerbaar moeten zijn in de raad.

Villa’s
En daarom sprak de gemeenteraad daarover aan de hand van een startnotitie. Dat het om 11 grote woningen zou gaan, en de impact daarvan, werd pas later echt goed duidelijk. Er is ook niet veel meer te kiezen voor de raad, het worden villa’s of villa’s.

Tijdig informeren omgeving
Ook blijkt dat de omgeving niet goed is meegenomen door de gemeente. Waarom heeft de wethouder hier niet meer aan gedaan, en mensen zelf tijdiger en proactiever geinformeerd? Hoe kan het dat mensen dit uit de krant moesten vernemen of van buren moesten horen. SGP-Houten pleit voor betere communicatie naar de omgeving.

Minder woningen
Daarom hebben wij een motie ingediend, met als strekking: streef naar minder woningen aan Lekdijk 28 én heb daarbij  meer aandacht voor draagvlak, communicatie en participatie in het vervolg van de plannen. Deze motie is helaas door een meerderheid van de gemeenteraad afgewezen. Wij vinden het van belang dat de agrarische structuurversterking wel doorgaat, en hebben daar dan ook mee ingestemd, maar met de belangrijke kanttekening dat wat ons betreft met minder woningen aan de Lekdijk gepaard gaat.

Aanbevolen

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Start met typen en druk daarna op enter

den oordrep