SGP-Houten: Zadel omwonenden Den Oord niet op met hoge kolos

 In Nieuws

Al jaren wordt er toegewerkt naar een nieuwe invulling van de locatie De Wegwijzer/Den Oord. Dat leidde tot het uitgangspunt van 40 tot 50 woningen. Inmiddels ligt er een startnotitie van het college van Houten, en blijkt het om 60 tot 70 appartementen te gaan. Het is onvermijdelijk dat daarvoor dan eenzijdig hoge en massieve bebouwing nodig is. SGP-Houten vindt dat bewoners niet moeten worden opgezadeld met hoge kolossen en grote bouwvolumes. Niet hoger dan drie bouwlagen.

 

Open en groen

De SGP is het eens met het uitgangspunt om ouderenhuisvesting te realiseren, daar is in Houten behoefte aan, en zorgt voor doorstroming op de woningmarkt. Dat wil echter niet zeggen dat vrijkomende locaties zoals De Wegwijzer/Den Oord, zo vol mogelijk moeten worden gezet met ouderenappartementen. Dat doet geen recht aan het open en groene karakter van de omgeving, en is al helemaal niet naar de wens van omwonenden.

 

Geen gehoor

Daar komt nog bij dat de verhoging tot 60 á 70 appartementen is doorgevoerd na het ophalen van reacties. Uitgerekend aan de reacties van direct omwonenden op de concept-uitgangspunten is geen gehoor gegeven. Dit vindt de SGP onbegrijpelijk.

 

Behoud Houten

Al lange tijd zet de SGP zich in voor het behoud van een open en groene leefomgeving op veranderlocaties in Houten-Noord. Geen grote bouwvolumes waar dat niet past. In 2009 zette de SGP de website www.behoudhouten.nl online. Hoog tijd om die weer een update te geven.

Aanbevolen
Reacties
  • Wouter

    Goed stuk!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Start met typen en druk daarna op enter