SGP inzake brug Maisoord Lijnzaadoord

 In Nieuws

Er is veel  onvrede en onbegrip bij Houtense inwoners over de afnemende kwaliteit van het beheer van de openbare ruimte, zo bleek bij een bewonersavond (15 september 2014) over het voornemen van de gemeente om de brug tussen Maisoord en Lijnzaadoord te slopen.

Het ging al mis bij de communicatie over dit voornemen. Zonder eerdere aankondiging verscheen er een brief aan omwonenden dat de brug verwijderd zou worden vanwege het dure onderhoud. De inwoners legden zich hier niet bij neer, en kwamen in protest. Helder lieten zij weten dat het verwijderen van de brug zou leiden tot een onveilige situatie, omdat de brug ook een vluchtroute is. Daarnaast wordt er goed gebruik gemaakt van de brug, zodat de anders doodlopende straten sociaal opgeleefd werden door de brug.

Het College heeft hoog ingezet op de nieuwe bestuursstijl. De situatie rond de brug laat zien dat die er nog niet goed in zit. Wethouder Geerdes gaf bij de bewonersavond onder andere aan dat de sociale functie van de brug erg onderschat is. Dat had voorkomen kunnen worden door de participatie aan de vóórkant goed vorm te geven, niet achteraf. Dit was de omgekeerde route. Gelukkig leek er tijdens de avond bij de wethouder een opening te ontstaan, zodat er op een creatieve manier toch een verbinding mogelijk blijft tussen Maisoord en Lijnzaadoord.

Door bezuinigingen zullen er nog de nodige knopen moeten worden doorgehakt als het gaat om de kwaliteit en vormgeving van de openbare ruimte, maar laat visie en participatie eerst op orde zijn voor er besluiten worden genomen.  SGP Houten is altijd tegenstander geweest van het beknibbelen op de kwaliteit van de openbare ruimte, en pleit voor behoud van het goede Houtense kwaliteitsniveau van de afgelopen jaren.

 

Wouter van den Berg

 

Aanbevolen

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Start met typen en druk daarna op enter