SGP: onterecht buitenspel gezet

 In Nieuws
Het door D66, VVD, CDA en PvdA gepresenteerde beleidsakkoord maakt niet duidelijk waarom de SGP als een van de winnaars van de verkiezingen al in een vroeg stadium uit de onderhandelingen is gezet. De SGP is tegen verruiming van het aantal koopzondagen, geen voorstander van verhoging van de OZB en staat kritisch tegenover een tweede windmolenpark. Dit zijn stuk voor stuk punten waar de nieuwe coalitie zich nog niet definitief over uitspreekt.
D66 stak te weinig energie in verbinding met SGP
De coalitie wil eerst met ondernemers in gesprek over verruiming van de winkeltijden, gaat in eerste instantie de OZB niet verhogen en gaat niet zomaar over tot het besluit een tweede windmolenpark te realiseren. Dit zou een prima uitgangspunt zijn geweest om verder te investeren in gesprekken met de SGP, een van de weinige partijen die gewonnen heeft (34%) bij de verkiezingen.
D66 heeft hier te weinig energie in gestoken. Het gaat om voor de SGP en veel Houtenaren belangrijke thema’s.
Verliezende partijen weer in college
In de Houtense samenleving klinkt kritiek op het feit dat de oude coalitiepartijen weer met elkaar in zee zijn gegaan, waarvan er ook nog eens drie hebben verloren bij de verkiezingen. Er wordt veel vernieuwing beloofd, maar het is voor de SGP een vraag of de ‘oude’ coalitie dat ook kan gaan waarmaken.
Geen draagvlak voor invoering betaald parkeren
Het is opvallend dat er in het beleidsakkoord geen woord gesproken wordt over betaald parkeren. De opbrengsten daarvan zijn al ingeboekt, maar er is geen draagvlak meer voor in de gemeenteraad. Coalitie en gemeenteraad zullen hier een uitspraak over moeten doen. De SGP was en blijft tegenstander van de invoering van betaald parkeren.
Positief: inzet armoedebestrijding en schuldhulpverlening
Het is positief dat de nieuwe coalitie zich in zal zetten voor armoedebestrijding en schuldhulpverlening. Ook is er bereidheid om in sommige situaties mobiel cameratoezicht toe te passen ten behoeve van de openbare orde en veiligheid. Dit zijn punten die door de SGP zijn aangedragen.
Maak terugdringen regelgeving concreet
Het streven naar vermindering van bestaande regelgeving en het beperken van nieuwe regelgeving kan ook op instemming van de SGP rekenen, maar dit wordt nog onvoldoende concreet gemaakt. 
De SGP wil dat er een werkgroep komt die gericht in kaart brengt waar er sprake van regelgeving is die maatschappelijke initiatieven tegenwerkt, zodat dit kan worden aangepakt.
Ook kritisch naar theater kijken
Het nieuwe college wil de bestaande unieke voorzieningen van Houten overeind houden, maar zal de bibliotheek onderwerpen aan een kritische evaluatie die gepaard gaat met een flinke bezuiniging. Daar stemmen wij vooralsnog niet mee in. De SGP vindt het vreemd dat niet ook kritisch gekeken wordt naar het theater in het licht van noodzakelijke bezuinigingen.
Aanbevolen

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Start met typen en druk daarna op enter