SGP: Onverminderde aandacht tegen fietsdiefstal nodig

 In Nieuws

Fietsendiefstal in Houten wil ondanks de speciale inzet van politie maar niet teruglopen. Omdat in het nieuwe Integrale Veiligheidsplan 2016 – 2020 fietsdiefstal echter niet als één van de vijf prioriteiten was gedefinieerd en veel Houtenaren dit wel als een groot probleem ervaren, diende de SGP afgelopen raadsvergadering een motie in, die unaniem werd aangenomen. De motie roept de burgemeester op de inzet tegen fietsdiefstal op zijn minst op het niveau van afgelopen jaren te handhaven.

 

Officieel werden er in Houten in 2014 242 fietsen gestolen. Een stijging van 3% ten opzichte van vorig 2013. Het officiële aantal zal waarschijnlijk veel hoger liggen, omdat veel mensen geen aangifte doen. 17% van de Houtenaren zegt weleens te maken gehad te hebben met fietsdiefstal. De meeste diefstallen worden gepleegd in de eigen buurt.

De gemeente had zichzelf ten doel gesteld dat niet meer dan 214 fietsen gestolen zouden worden. De politie heeft handhavende en controle acties georganiseerd. Inzetten van tagreaders voor het opsporen van gestolen fietsen, inzet van lokfietsen en het geven van voorlichting leverde niet het gewenst resultaat. De burgemeester riep Houtenaren wel op, ook zelf meer aandacht te hebben voor preventie van fietsdiefstal.

Aanbevolen

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Start met typen en druk daarna op enter