SGP: Retailvisie gaat niet ver genoeg

 In Nieuws

De gemeenteraad gaat op 15 december debatteren over de Retailvisie 2015 – 2025. U vindt de visie hier: https://bis.houten.nl/agendas/bekijk-agendapunt/agendapunt/20-retailvisie-toekomstbestendige-detailhandelsstructuur/  SGP-Houten vindt de visie niet ver genoeg gaan en wil dat het plan wordt aangepast op vier punten.

Niet voor tien maar voor vijf jaar
In de eerste plaats gaan ontwikkelingen zo snel, dat een visie voor 10 jaar echt niet meer kan. Wat de SGP betreft gaat de visie voor vijf jaar gelden, met tussentijdse evaluaties.

Zet geen rem op de Dikke Boom
Als tweede pleit de SGP ervoor om ontwikkeling van winkelcentrum de Dikke Boom mogelijk te laten, in de retailvisie wordt hier een rem op gezet. Dit winkelcentrum concurreert niet met de andere centra, maar mag geen wijzigingen meer doorvoeren, terwijl de raad net bezig is met een traject om een tweede ontsluiting voor de Dikke Boom te regelen.

Hef de knip van het Rond op
In de derde plaats zal de SGP pleiten voor een betere ontsluiting van het zuidoostelijke deel van het Rond. Indertijd is een knip gemaakt in de verkeersstromen, waardoor mensen niet van de ene naar de andere kant van het Rond kunnen rijden. Het College erkent in de visie dat het zuidoostelijke deel daardoor minder ’traffic’ trekt, maar neemt geen verantwoordelijkheid om hier iets aan te doen. De SGP pleit voor een onderzoek om hier iets aan te dien.

Investeer in lokaal online kopen
Tenslotte wil de SGP dat de gemeente een actievere rol gaat pakken op het gebied van nieuwe digitale technologieën en het opzetten van een lokale infrastructuur voor e-commerce. De gemeente zou samen met ondernemers een website kunnen opzetten waarop het gehele aanbod van een winkelcentrum kan worden bekeken en gekocht. Met elektrisch vervoer kunnen producten binnen twee uur thuisbezorgd worden of direct op te halen in het winkelcentrum. Het College zet in op meer winkelbeleving en horeca op het Rond. Prima, maar mensen kopen steeds meer online. Dat kunnen wij niet negeren. Daarom moeten we investeren in lokaal online kopen.

Recente berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Start met typen en druk daarna op enter