SGP-voorstel aangenomen: Oude Dorp Houten wordt een beschermd dorpsgezicht!

 In Nieuws

Vraag een Houtenaar naar de mooiste plek van Houten, dan is de kans vrij groot dat-ie het Oude Dorp noemt. De plek ademt historie, sfeer en gezelligheid. En juist die historie kun je niet zelf aanbrengen, het is er gewoon. En daarmee is het dus ook meer dan het beschermen waard.

Traject starten

Recent vergaderde de gemeenteraad van Houten over de toekomst van het Oude Dorp. In een motie stelde SGP-Houten voor om het traject te starten om het Oude Dorp een beschermd dorpsgezicht te geven, nadat twee jaar geleden al was besloten hier onderzoek naar te doen. De motie werd mede ingediend door ITH, Houten Anders, Groep Aanen en CDA. Uiteindelijk stemde bijna de hele gemeenteraad voor, behalve de PvdA.

Duidelijke keuze

Het traject om te komen tot dit beschermde dorpsgezicht gaat gepaard met nader onderzoek, zodat dit op een manier uitgevoerd kan worden die goed past bij Houten en het Oude Dorp. Maar met het aannemen van deze motie maakt de gemeenteraad van Houten een ondubbelzinnige keus: Oude Dorp Houten wordt een beschermd dorpsgezicht.

Aanbevolen

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Start met typen en druk daarna op enter

oud wulvenoud wulven