SGP wil meer lokale betrokkenheid bij ontwikkeling Fort Honswijk

 In Nieuws, Schriftelijke vragen

Sinds de gemeente eigenaar is van Fort Honswijk wordt er hard gewerkt aan planvorming en  ontwikkeling. Er zijn diverse evenementen op het terrein georganiseerd en kwartiermaker Joost van Raay is hard aan de slag om tot een succesvolle ontwikkeling van Fort Honswijk te komen.

SGP-Houten vindt het goed dat er een Raad van Advies is ingesteld van kundige mensen met brede expertise. Echter missen wij iemand vanuit de omgeving die geworteld is in de Houtense samenleving, iemand met lokale expertise. Dat vinden wij van belang voor enerzijds het draagvlak voor de Raad van Advies en diens adviezen in de lokale gemeenschap, maar anderzijds ook voor het waarborgen van meewegen van lokale expertise.

Ook blijkt uit berichtgeving in het Groentje dat belangenorganisaties zich onvoldoende betrokken voelen bij de ontwikkeling van Fort Honswijk. Terwijl het college wel die opdracht had gekregen van de gemeenteraad. Bekijk het amendement dat de SGP samen met CU, CDA, ITH, GroenLinks en Houten Anders indiende.

Omdat SGP-Houten lokale betrokkenheid bij de ontwikkeling van Fort Honswijk mist, hebben wij schriftelijke vragen aan het college gesteld.

Recente berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Start met typen en druk daarna op enter