Succesvol 1e jaar Stichting Duurzaam Vervoer Houten

 In Nieuws

Op 6 oktober jongstleden bestond de Stichting Duurzaam Vervoer Houten één jaar. Zij kunnen terug kijken op een zeer succesvol jaar. SGP-Houten feliciteert Stichting Duurzaam Vervoer Houten hiermee van harte!

In die tijd heeft Stichting Duurzaam Houten ruim 14.000 kilometer met haar Elektrokar afgelegd. Gezien de korte ritten binnen Houten betekent dit ruim 2.200 ritten en daarmee hebben zij vele mensen gelukkig kunnen maken door te voorzien in hun vervoersbehoefte.

Veelal waren de ritten bestemd voor doktersbezoek, fysiotherapie, bezoek aan gezelligheid en sociale clubs, familiebezoek, station en winkelcentra.

Dit succes is voor het grootste deel te danken aan een dertigtal vrijwilligers, van wie het grootste deel bestaat uit chauffeurs en telefonisten. Uit een enquête onder de gebruikers bleek een grote tevredenheid met de geboden service: gemiddeld 8,8 voor de chauffeurs en 8,7 voor de telefonisten. Een grandioos compliment voor deze vrijwilligers!

Opmerkingen uit enquête waren onder andere: ik vind het zo fijn dat Vervoer Houten er is. Ik kan nu gelukkig overal binnen Houten zelfstandig naar toe en heb heel veel waardering voor de wijze waarop de dienstverlening wordt verricht. Kortom: grote tevredenheid!

Vervoer Houten is dermate succesvol dat zij helaas ook met enige regelmaat nee moet verkopen omdat er dan te weinig capaciteit beschikbaar is. Er is dus ook dringende behoefte aan een tweede Elektrokar. Mede ook om de kwetsbaarheid van het dagelijks aanbod met één kar te kunnen afdekken. SGP-Houten zal voor het realiseren van een twee elektrokar bij de behandeling van de begroting 2018 een voorstel voor indienen.

Recente berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Start met typen en druk daarna op enter