Teleurstellend dat unieke locatie voor ouderenhuisvesting verloren gaat

 In Nieuws

De SGP is teleurgesteld dat ouderenhuisvesting in Castellum-West in Houten van de baan is. Donderdag 2 juli jl. stemde de Houtense raad in met het aanpassen van de bouwplannen voor Castellum. In de plaats van de geplande appartementen kom er nu 71 grachtwoningen. De SGP had meer inspanning verwacht van het College om ouderenhuisvesting in Castellem te reageren en vindt het teleurstellend dat zo een unieke locatie voor ouderenhuisvesting verloren gaat.

 

Het College stelt voor dat er onvoldoende vraag is naar appartementen in Castellum. In het debat werd de lage vraag naar ouderenhuisvesting sterk in twijfel getrokken. Er is wel degelijk vraag naar goede koopappartementen voor ouderen, getuige ook de vier keer overtekende ouderenhuisvesting op de voormalige Bogerman locatie in het Oude Dorp van Houten. Daarnaast is de locatie Castellum uitermate geschikt voor ouderenhuisvesting, met voorzieningen dicht in de buurt.

De meerderheid van de raad wil de bouw in Castellum op korte termijn afronden. Derving van inkomsten voor de gemeente, de wens om de bouwactiviteiten af te ronden op deze locatie en de onduidelijk over mogelijkheid van realisering andere plannen, zoals ouderenhuisvesting op deze locatie gaven de doorslag.

Aanbevolen

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Start met typen en druk daarna op enter