Robert Derks houdt bij SGP-Houten pleidooi voor Houtens bouwen en groene wijk in Oost

 In Nieuws

Bij stedenbouw moet eerst uitgegaan worden van ‘zachte’ onderdelen, zoals fietsen, wandelen, spel en school, en daarna pas van de ‘harde onderdelen, zoals de auto, winkels en huizen. En daarbij moet het groen omarmd worden. Dat is de kern van het Houtens DNA volgens stedenbouwkundige en bedenker van Houten, Robert Derks.

Derks was één van de sprekers op de thema-avond van SGP-Houten op 2 maart over woningbouw. Gezien de grote woningnood en de mislukte Ruimtelijke Koers is dat hét thema deze verkiezingen. Derks was dan ook kritisch op de Ruimtelijke Koers, waarin hij onvoldoende terugzag van het Houtens DNA.

Groen en water in Houten-Oost

Als we naar de toekomst kijken pleit Derks voor bouwen in Houten-Oost. Daarmee was hij zijn tijd ver vooruit, want al in 2004 liet hij op het gemeentehuis een schets achter met een Houtense, groene woonwijk aan de Oostkant van Houten. Niet volbouwen naar Bunnik, maar juist met veel ruimte voor een landschapspark, en groen en water als hoofdthema.

Samen meebouwen aan Houten

Gerben Kamphorst is begeleider van wooninitiatieven, waarbij hij inwoners een grote rol toedicht. Zelf regie nemen, en het niet overlaten aan het spel tussen gemeenten en grote ontwikkelaars. Kamphorst zorgde er mede voor dat het mooie wijkje ‘Haag en Hof’ tot stand kwam. Hij doet een oproep aan Houtenaren om samen te bouwen aan Houten en ziet graag meer inwonersinitiatieven tot stand komen. Daarmee komt er ook meer oog voor de gemeenschappelijke functies in woonwijken en gebieden.

Vertrouwd verder bouwen aan Houten

SGP-lijsttrekker Wouter van den Berg blikt tevreden terug op de thema-avond over wonen, waar zo’n 40 bezoekers op afkwamen. “De Ruimtelijke Koers heeft veel verwijdering en vertraging opgeleverd, terwijl er juist behoefte is aan verbinding en snel bouwen. Wij willen vertrouwd verder bouwen aan Houten, snel, samen en betaalbaar. Deze avond heeft laten zien dat het kan, en dat we meer moeten doen met de visie van Robert Derks, en het betrekken en mee laten doen van inwoners zoals Gerben Kamphorst dat in praktijk brengt.

Bekijk meer foto’s via Facebook of Instagram.

Aanbevolen

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Start met typen en druk daarna op enter

bomen