Tweede golfkar voor Houten!

 In Nieuws

Er komt in 2018 een tweede golfkar voor ouderenvervoer in Houten. De SGP heeft samen met alle partijen in de gemeenteraad een voorstel ingediend, dat unaniem werd aangenomen. We zijn enorm blij met dit nieuws. Met de tweede golfkar wordt eenzaamheid onder ouderen en anderen tegengegaan.

Er was 100.000 euro door het college ter beschikking gesteld om vrij in te vullen. De SGP betrok Houtenaren via Facebook bij het besluit hierover. Honderden Houtenaren reageerden op de peiling van SGP-Houten, de inwoners zetten het tegengaan van eenzaamheid onder ouderen op 1.

De eerste golfkar rijdt al in Houten. 2200 ritten in één jaar om ouderen en andere minder mobiele doelgroepen te helpen uit huis te komen, bezoekjes af te leggen en onder de mensen te komen. Stichting Duurzaam Vervoer Houten kon de vraag niet aan, en heeft behoefte aan een tweede golfkar. Kortom een fantastisch initiatief met fantastische vrijwilligers. Dankzij brede steun binnen de hele gemeenteraad is een tweede golfkar mogelijk.

Door middel van dit bericht willen wij de inwoners van Houten bedanken voor hun input. Zo ziet u: samen komen we verder!

Verder op het gebied van eenzaamheid:

De SGP heeft ook het amendement van de PvdA gesteund. Zij hebben een mooi amendement ingediend om eenzaamheid onder Houtenaren tegen te gaan. Buurtwerk helpt om eenzaamheid terug te dringen door mensen te trekken uit hun sociaal isolement.

Recente berichten

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Start met typen en druk daarna op enter